Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Korona-potilaiden määrä #tehohoidossa kasvussa – suuri osa joutuu sairaalaan juuri #koronan vuoksi – pieni osa vain #sivulöydöksiä

2023/04/26

#Keuhko-oireet ovat olleet #koronaviruksen vakavimmat oireet alusta lähtien, ja ne ovat yhä edelleen merkittävä syy sairaalahoitoon joutumiselle. Nyt Turun yliopistollisen keskussairaalan #tehoosastolla on jälleen hoidettavana #koronapotilaita, joiden #keuhkooireet ovat niin vakavia, että he tarvitsevat #tehohoito’a.

Teho-osaston tilanne on herättänyt huolta, sillä #pandemian huippua edeltäneenä aikana teho-osastolla oli hoidettavana jopa 30 #koronapotilas’ta samanaikaisesti. Nyt tilanne ei ole vielä yhtä vakava, mutta keuhko-oireisten potilaiden määrä on kasvanut merkittävästi viime viikkojen aikana.

Epäily uudesta #koronavirusvariantista on herännyt, sillä joissakin maissa on havaittu uusia #variantteja, jotka ovat aiheuttaneet huolta terveysviranomaisissa. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, onko uusi #variantti levinnyt #Suomeen, mutta tilannetta seurataan tiiviisti.

Turun yliopistollisen keskussairaalan #TYKS teho-osasto on jo lähellä kapasiteettinsa rajaa, ja mikäli koronapotilaiden määrä jatkaa kasvuaan, voi tilanne johtaa esimerkiksi suurten #leikkausten siirtämiseen. Tämä korostaa tarvetta jatkaa voimakasta #koronavirusrokotusten edistämistä, jotta voidaan ehkäistä vakavien #koronavirustapausten määrän kasvua.

On myös tärkeää muistaa, että #koronavirus on edelleen olemassa, vaikka rajoituksia onkin löysätty. Siksi on tärkeää noudattaa #hygieniaohje’ita, välttää tarpeetonta matkustamista ja pysyä kotona, mikäli tuntee #flunssa’n kaltaisia oireita. Näillä toimilla voidaan ehkäistä uusien #tartuntaketju’jen syntymistä ja vähentää #kuormitusta #terveydenhuollolle.