Lukuaika: < 1 minuutti

#Kiinan tiukentunut #vastavakoilulaki on aiheuttanut huolta #ihmisoikeusjärjestöissä ja ulkomaalaisten #yritysten piirissä. Maan #viranomaiset voivat nyt määrätä #maastapoistumiskiellon kenelle tahansa henkilölle, joka on tutkinnan kohteena ja joka aiheuttaa “harmia kansalliselle turvallisuudelle tai merkittävää haittaa kansallisille intresseille”. Tämä on johtanut kymmenien tuhansien #kiinalaisten ja useiden ulkomaalaisten ihmisten jäämiseen kiinni maahan.

#Ihmisoikeusjärjestö #SafeguardDefenders (#SF) arvioi, että #Kiinassa on jopa kymmeniätuhansia ihmisiä, jotka eivät voi poistua maasta. SF:n mukaan maastapoistumiskiellot ovat yleisiä erityisesti Kiinan #kansalaisten keskuudessa, mutta myös useat #ulkomaalaiset ovat joutuneet kiellon kohteeksi. Esimerkiksi 29 yhdysvaltalaista ja 44 kanadalaista ovat saaneet #maastapoistumiskiellon vuosina 1995–2019.

Viime vuosina #maastapoistumiskieltojen määrä on noussut #Kiinassa, kertoo #Reuters. Kahdeksankertaistuminen oikeudenkäyntien määrässä, joissa #maastapoistumiskielto mainitaan, vuosien 2016 ja 2022 välillä kertoo siitä, että viranomaisten tiukentunut ote on todellisuutta.

Ulkomaalaiset yritykset ovat myös huolissaan Kiinan #viranomaisten tiukentuneesta otteesta ja #vastavakoiluun liittyvästä #lainsäädännöstä. Tämä on johtanut viranomaisten tarkastuksiin ulkomaalaisten yritysten piirissä viime viikkojen aikana. Monet pelkäävät, että Kiinan #kommunistinen #puolue käyttää #lakia hyväkseen tarkoituksenaan palvella omaa etuaan.

#Maastapoistumiskiellot kohdistuvat monenlaisiin henkilöihin, mukaan lukien taloudellisiin kiistoihin sotkeutuneisiin #kiinalaisiin, #ihmisoikeusaktivisteihin, #asianajajiin ja etnisiin vähemmistöihin, kuten #uiguureihin. Monet joutuvat viettämään pitkiä aikoja Kiinassa, mikä vaikeuttaa heidän #työntekoa’an ja henkilökohtaista elämäänsä.

Tämä tilanne korostaa Kiinan #ihmisoikeustilanteen huolestuttavuutta ja osoittaa, että #Kiina on valmis rajoittamaan ihmisten #vapautta ja #liikkumista, jotta se voi turvata oman hallintonsa ja etunsa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö