9834 latausta vuorokaudessa
7433 artikkelia

2023/05/03

#Kiinan tiukentunut #vastavakoilulaki on aiheuttanut huolta #ihmisoikeusjärjestöissä ja ulkomaalaisten #yritysten piirissä. Maan #viranomaiset voivat nyt määrätä #maastapoistumiskiellon kenelle tahansa henkilölle, joka on tutkinnan kohteena ja joka aiheuttaa “harmia kansalliselle turvallisuudelle tai merkittävää haittaa kansallisille intresseille”. Tämä on johtanut kymmenien tuhansien #kiinalaisten ja useiden ulkomaalaisten ihmisten jäämiseen kiinni maahan.

#Ihmisoikeusjärjestö #SafeguardDefenders (#SF) arvioi, että #Kiinassa on jopa kymmeniätuhansia ihmisiä, jotka eivät voi poistua maasta. SF:n mukaan maastapoistumiskiellot ovat yleisiä erityisesti Kiinan #kansalaisten keskuudessa, mutta myös useat #ulkomaalaiset ovat joutuneet kiellon kohteeksi. Esimerkiksi 29 yhdysvaltalaista ja 44 kanadalaista ovat saaneet #maastapoistumiskiellon vuosina 1995–2019.

Viime vuosina #maastapoistumiskieltojen määrä on noussut #Kiinassa, kertoo #Reuters. Kahdeksankertaistuminen oikeudenkäyntien määrässä, joissa #maastapoistumiskielto mainitaan, vuosien 2016 ja 2022 välillä kertoo siitä, että viranomaisten tiukentunut ote on todellisuutta.

Ulkomaalaiset yritykset ovat myös huolissaan Kiinan #viranomaisten tiukentuneesta otteesta ja #vastavakoiluun liittyvästä #lainsäädännöstä. Tämä on johtanut viranomaisten tarkastuksiin ulkomaalaisten yritysten piirissä viime viikkojen aikana. Monet pelkäävät, että Kiinan #kommunistinen #puolue käyttää #lakia hyväkseen tarkoituksenaan palvella omaa etuaan.

#Maastapoistumiskiellot kohdistuvat monenlaisiin henkilöihin, mukaan lukien taloudellisiin kiistoihin sotkeutuneisiin #kiinalaisiin, #ihmisoikeusaktivisteihin, #asianajajiin ja etnisiin vähemmistöihin, kuten #uiguureihin. Monet joutuvat viettämään pitkiä aikoja Kiinassa, mikä vaikeuttaa heidän #työntekoa’an ja henkilökohtaista elämäänsä.

Tämä tilanne korostaa Kiinan #ihmisoikeustilanteen huolestuttavuutta ja osoittaa, että #Kiina on valmis rajoittamaan ihmisten #vapautta ja #liikkumista, jotta se voi turvata oman hallintonsa ja etunsa.


Satunnainen:


Vastaavia: