#Novitshok on ryhmä #hermomyrkky’jä, jotka kehitettiin #Neuvostoliitto’ssa 1970- ja 1980-luvuilla. Nämä #myrkyt ovat erittäin #vaarallisia ja kuuluvat maailman #vaarallisimpien #ase’iden joukkoon. Ne ovat myös herättäneet kansainvälistä huomiota viime vuosina, sillä niitä on käytetty useissa #myrkytys’tapauksissa eri puolilla maailmaa.

Novitshok-myrkyt ovat erittäin tehokkaita, sillä ne estävät #hermosto’n toiminnan. Tämä tarkoittaa, että ne voivat aiheuttaa vakavia #neurologisia vaurioita, jotka voivat johtaa nopeasti #kuolema’an. Myrkkyä voidaan käyttää eri tavoin, kuten #ruoan ja #juoman sekoittamisessa tai #suihkuttamalla sitä ilmassa. Jopa pieni määrä #novitshokia voi olla erittäin #vaarallinen, ja sen käyttö vaatii erittäin ammattitaitoisen henkilön.

#NovitshokMyrkyt on kehitetty #salaisessa laboratoriossa #Venäjä’n #tiedeakatemia’n #kemiallisessa #tutkimuslaitoksessa (#GosNIIOKhT) Neuvostoliiton aikana. Vaikka ne kehitettiin aseiksi, ne ovat myös saaneet laajaa käyttöä #siviili’käytössä. #Myrkkyä on käytetty esimerkiksi #vihollisten #tappamiseen, mutta myös eri maiden #agentti’en #salamurhien suorittamiseen.

Yksi tunnetuimmista novitshok-#myrkytystapauksista tapahtui #Britannia’n #Salisbury’ssa vuonna 2018, kun entinen #venäläinen #tiedusteluagentti #SergeiSkripal ja hänen tyttärensä #JuliaSkripal myrkytettiin. Britannian viranomaiset väittivät, että Venäjä oli vastuussa myrkytyksestä, mutta Venäjä kiisti syytökset #Skripal’eiden murhayrityksistä. Toinen merkittävä novitshok-myrkytystapaus tapahtui #Venäjän #oppositio’johtaja #AlekseiNavalnyi’n #myrkyttämisen yhteydessä vuonna 2020.

Novitshok-myrkyt ovat erittäin vaarallisia ja ne ovat herättäneet kansainvälistä huomiota. Kansainvälinen yhteisö on tuominnut niiden käytön ja vaatinut niiden käytön lopettamista. Vaikka Novitshok-myrkytykset ovat erittäin vaarallisia, niitä voidaan myös #havaita ja #tunnistaa. Tämä on tärkeää, jotta voitaisiin määrittää, kuka on vastuussa #myrkytyksestä ja estää uusien tapausten tapahtuminen tulevaisuudessa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta