Etusivu > #Hermomyrkky #Novichok

2023/03/01 06:03

Lukuaika: 2 minuuttia

#Novitshok on ryhmä #hermomyrkky’jä, jotka kehitettiin #Neuvostoliitto’ssa 1970- ja 1980-luvuilla. Nämä #myrkyt ovat erittäin #vaarallisia ja kuuluvat maailman #vaarallisimpien #ase’iden joukkoon. Ne ovat myös herättäneet kansainvälistä huomiota viime vuosina, sillä niitä on käytetty useissa #myrkytys’tapauksissa eri puolilla maailmaa.

Novitshok-myrkyt ovat erittäin tehokkaita, sillä ne estävät #hermosto’n toiminnan. Tämä tarkoittaa, että ne voivat aiheuttaa vakavia #neurologisia vaurioita, jotka voivat johtaa nopeasti #kuolema’an. Myrkkyä voidaan käyttää eri tavoin, kuten #ruoan ja #juoman sekoittamisessa tai #suihkuttamalla sitä ilmassa. Jopa pieni määrä #novitshokia voi olla erittäin #vaarallinen, ja sen käyttö vaatii erittäin ammattitaitoisen henkilön.

#NovitshokMyrkyt on kehitetty #salaisessa laboratoriossa #Venäjä’n #tiedeakatemia’n #kemiallisessa #tutkimuslaitoksessa (#GosNIIOKhT) Neuvostoliiton aikana. Vaikka ne kehitettiin aseiksi, ne ovat myös saaneet laajaa käyttöä #siviili’käytössä. #Myrkkyä on käytetty esimerkiksi #vihollisten #tappamiseen, mutta myös eri maiden #agentti’en #salamurhien suorittamiseen.

Yksi tunnetuimmista novitshok-#myrkytystapauksista tapahtui #Britannia’n #Salisbury’ssa vuonna 2018, kun entinen #venäläinen #tiedusteluagentti #SergeiSkripal ja hänen tyttärensä #JuliaSkripal myrkytettiin. Britannian viranomaiset väittivät, että Venäjä oli vastuussa myrkytyksestä, mutta Venäjä kiisti syytökset #Skripal’eiden murhayrityksistä. Toinen merkittävä novitshok-myrkytystapaus tapahtui #Venäjän #oppositio’johtaja #AlekseiNavalnyi’n #myrkyttämisen yhteydessä vuonna 2020.

Novitshok-myrkyt ovat erittäin vaarallisia ja ne ovat herättäneet kansainvälistä huomiota. Kansainvälinen yhteisö on tuominnut niiden käytön ja vaatinut niiden käytön lopettamista. Vaikka Novitshok-myrkytykset ovat erittäin vaarallisia, niitä voidaan myös #havaita ja #tunnistaa. Tämä on tärkeää, jotta voitaisiin määrittää, kuka on vastuussa #myrkytyksestä ja estää uusien tapausten tapahtuminen tulevaisuudessa.