Lukuaika: < 1 minuutti

Rakkaushuijarit ovat henkilöitä, jotka käyttävät taitavasti hyväkseen muiden ihmisten tunteita ja haavoittuvuuksia huijatakseen heitä. Tällaiset huijarit etsivät yleensä uhreikseen yksinäisiä, herkkiä ja turvattomia ihmisiä, jotka kaipaavat rakkautta ja huomiota. He voivat näyttää erittäin charmikkailta ja viehättäviltä, ja heidän tavoitteenaan on yleensä saada rahaa, seksuaalista tyydytystä tai muita etuja uhreiltaan.

Rakkaushuijareiden toiminta perustuu usein pitkäkestoiseen huijaussuhteeseen, jossa huijari käyttää kaikki mahdolliset keinot saadakseen uhrin uskomaan, että hän on todella kiinnostunut ja välittää hänestä. Huijari voi käyttää romanttisia eleitä, kuten kukkia, lahjoja ja romanttisia kirjeitä, saadakseen uhrin tuntemaan olonsa erityiseksi. He voivat myös luvata rakkauden ja sitoutumisen tunteita saadakseen uhrin palaamaan takaisin suhteeseen.

Kuitenkin, kun huijari on saanut mitä haluaa, hän usein katoaa uhrin elämästä, jättäen uhrin yksin ja haavoittuvaiseksi. Joskus huijari voi käyttää myös uhkailua ja kiristystä saadakseen uhrin pitämään salaisuuden suhteesta.

Rakkaushuijarit voivat olla erittäin haitallisia uhreilleen, sillä heidän toimintansa voi johtaa vakavaan tunteelliseen ja taloudelliseen vahinkoon. Monet uhrit tunnistavat vasta myöhemmin, että heitä on huijattu, ja he joutuvat käsittelemään pettymystä ja häpeää.

On tärkeää, että ihmiset tunnistavat rakkaushuijarit ja ovat varuillaan uusia tuttavuuksia tehdessään. Tarkkaile seuraavia varoitusmerkkejä:

  • Henkilö etenee liian nopeasti suhteessa ja lupailee liian paljon
  • Henkilö ei halua puhua itsestään tai antaa tietoja itsestään
  • Henkilö vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta
  • Henkilö pyytää rahaa tai muita etuja

Jos epäilet, että olet joutunut rakkaushuijauksen kohteeksi, älä epäröi kertoa asiasta luotettavalle henkilölle tai viranomaisille. On myös tärkeää, että et maksa rahaa huijarille, vaan etsi apua ammattilaisilta.

Jos olet jo maksanut, niin ilmoita välittömästi omaan pankkiin sekä poliisille.

Ylläolevan videon voit katsoa myös osoitteesta: Linkki: Poliisitube – Ennakoija: Rakkaushuijaus

Lisätietoja poliisin nettisivuilta osoitteesta: Linkki: Poliisi – Ole ennakoija, vältä digihuijaus

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö