2014 artikkelia

| Juho Saastamoinen .COM | mielipide | ajatukset | pohdinnat |


#USA:ssa on jälleen kerran koettu uusi #huumeongelma, kun kaduilla leviää #tappava #huume nimeltä #Tranq. Tämä huume koostuu #fentanyyli’stä ja eläimille lääkkeenä käytetystä #ksylatsiini’sta. Ksylatsiini on tuottanut tappavimman huumeen, jonka Yhdysvallat on koskaan kohdannut, #DEA:n johtaja #AnneMilgram kommentoi tiedotteessa.

2023/03/22

Ksylatsiinia sekoitetaan fentanyyliin, koska se on edullista ja tekee mielihyvän tunteesta pitkäkestoisemman. Tämä huume on todella vaarallinen, ja sen käyttäjät voivat saada haavoja pistoskohtiin, jotka alkavat mädäntyä. Pahimmillaan se voi johtaa kuolioon ja amputaatioon. Tämän takia se on saanut lisänimen ”#zombihuume”.

Huume on löytänyt tiensä jo 48:aan Yhdysvaltain osavaltioon, ja sen käyttö on huolestuttavassa kasvussa. Huumeongelma on keskittynyt USA:n isoihin kaupunkeihin, joista pahimman iskun on saanut #Philadelphia. Noin 26 prosenttia Pennsylvanian #yliannostuskuolemista on peräisin ksylatsiinista.

Yhdysvaltain kongressin edustajan #SteveScalisen mukaan fentanyyliin yliannostukseen kuolee noin 300 amerikkalaista päivittäin. Huumeongelma on siis erittäin vakava ja sen leviämistä on yritetty estää erilaisin keinoin.

DEA:n johtaja Anne Milgram kehottaa kansalaisia olemaan varovaisia ja raportoimaan kaikista huumeisiin liittyvistä epäilyksistä. Hän myös muistuttaa, että yliannostuksen hoitoon eivät tehoa tavalliset lääkkeet, joita käytetään useimmissa yliannostustapauksissa. Tämä tarkoittaa sitä, että huumeen käyttäjät ovat erityisen vaarassa, sillä he eivät voi luottaa siihen, että heidät voidaan pelastaa yliannostuksen sattuessa.

Huumeidenkäyttö on vakava ongelma, joka vaikuttaa kaikkiin yhteiskuntaluokkiin ja etnisiin ryhmiin. Se aiheuttaa suurta kärsimystä niin käyttäjille itselleen kuin heidän perheilleen ja ystävilleenkin. On tärkeää, että huumeiden käyttöä vastaan taistellaan kaikilla mahdollisilla tavoilla ja että huumeiden käyttäjiä autetaan pääsemään irti riippuvuudestaan.