Lukuaika: < 1 minuutti

Zaporizhzhian #ydinvoimala on Euroopan suurin ydinvoimala ja se sijaitsee #Dnipro-joen etelärannalla Ukrainassa. Voimala on ollut Venäjän joukkojen miehittämä maaliskuusta 2022 lähtien.

#Grossi on ilmaissut huolensa siitä, että voimala on kärsinyt toistuvista #sähkökatkoksista ja että sotilaallinen toiminta voimalan ympärillä on kasvava. Venäläiset joukot ovat käyttäneet Zaporizhzhian ydinvoimalaa #sotilastukikohtana hyökkäyksille Ukrainan hallitsemalle alueelle #Dniprojoen toisella puolella.

Grossi on tehnyt kaksi vierailua voimalalle arvioidakseen sen turvallisuutta. Hän on keskustellut laitosinsinöörien kanssa ja varmistanut IAEA:n asiantuntijoiden kierron työmaalle ja sieltä pois. IAEA on kansainvälinen #järjestö, jonka tehtävänä on edistää #ydinturvallisuutta ja valvoa #ydinenergian käyttöä rauhanomaisiin tarkoituksiin.

IAEA:n pääjohtajan vierailu #Venäjällä osoittaa, että kansainväliset järjestöt ovat huolissaan tilanteesta Ukrainassa ja haluavat varmistaa ydinvoimaloiden turvallisuuden myös #terroristisen-sodan aikana. #Ydinvoimalat ovat herkkiä kohteita #sotilastoiminnalle ja niiden turvallisuus on tärkeä osa kansainvälistä turvallisuutta.

Tilanne Ukrainassa on edelleen huolestuttava ja vaatii kansainvälisiä toimia. Ydinvoimaloiden turvallisuus on yksi tärkeä osa konfliktin ratkaisua. On tärkeää, että kansainväliset järjestöt ja maat tekevät yhteistyötä ja varmistavat ydinvoimaloiden turvallisuuden myös konfliktin aikana.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö