10472 latausta vuorokaudessa
9449 artikkelia

2023/04/29

#Venäjä’n #suurlähetystö’n katolla #Helsingissä olevat #viestintäantennit ovat herättäneet huolta tutkijoiden keskuudessa. Brittiläisen ajatushautomon vanhemman #tutkija’n #JackWatling’in mukaan #antennit todennäköisesti pystyvät välittämään #salattu’a #data’a pitkien matkojen päähän, mikä herättää epäilyjä siitä, että Venäjän #suurlähetystö saattaa siepata #viestiliikenne’ttä. Lisäksi antennien lisäksi katolla on myös pienempiä antenneja, joiden tarkoitus on todennäköisesti siepata #viestiliikennettä muista #lähetystöistä ja #SuomenValtion organisaatioista.

Kansainvälisen #toimittajaverkosto #Vsquaren mukaan Venäjän lähetystöjen ja muiden kiinteistöjen katoilla on #antenneja, #satelliittilautasia ja #vajoja, joiden epäillään peittävän #signaalitiedusteluväline’itä. Tällaisia antennijärjestelmiä käytetään usein #tiedustelutoiminnassa oman työntekijöiden viestinnän suojaamiseen ja paikallisen #radioviestinnän ja #matkapuhelinviestinnän seuraamiseen.

#Vsquare laski 15 maassa yhteensä 182 antennia 39 eri rakennuksen katoilla. Venäjän #Belgia’n-lähetystössä on peräti 17 satelliittilautasta. #Watlingin mukaan tällaiset käytännöt ovat tavallisia #tiedustelutoiminnassa, eivätkä koske vain Venäjää.

Huoli Venäjän suurlähetystön antenneista on perusteltua, sillä #tiedustelutoiminta on jatkuvasti kehittyvää ja laajenevaa. #Viestintäantennien avulla voidaan #siepata #arkaluontoista tietoa ja seurata #viestiliikennettä, mikä on omiaan herättämään #epäilyksiä valtiollisesta #tiedustelutoiminnasta.

On tärkeää, että #Suomen #viranomaiset seuraavat tilannetta ja tarvittaessa ryhtyvät toimenpiteisiin, jos havaitsevat epäilyttävää toimintaa Venäjän suurlähetystön antenneihin liittyen. Samalla on tärkeää, että #tiedustelutoimintaa säännellään ja valvotaan, jotta kansalaisten #yksityisyys ja #turvallisuus säilyvät.


Satunnainen:


Vastaavia: