Lukuaika: < 1 minuutti

Venäjän urheilijat ovat kokeneet viime aikoina monia esteitä kansainvälisissä kilpailuissa, johtuen Venäjän federaation laittoman hyökkäyssodan vuoksi itsenäiseen Ukraina’an. Useat Venäjän urheilijat ovat saaneet kilpailukiellon kansainvälisiltä järjestöiltä, ja monet kansainväliset kilpailut ovat kieltäytyneet kutsumasta venäläisiä urheilijoita osallistumaan kilpailuihin. Tämä on johtanut siihen, että monet Venäjän urheilijat ovat etsineet tapoja edustaa muita maita kilpailuissa.

Venäläisurheilijat ovat käyttäneet erilaisia keinoja päästäkseen kilpailuihin, kuten vaihtamalla kansalaisuuttaan ja edustamalla uutta maata kansainvälisissä kilpailuissa. Esimerkiksi, kuten kilpapyöräilijä Pavel Sivakov on vaihtanut kansalaisuuttaan ja kisaa nyt Ranskan lipun alla. Myös venäläinen uimari Anastasia Kirpichnikova on elänyt Ranskassa ja hakenut maan kansalaisuutta sen jälkeen, kun Venäjä laajensi hyökkäyssotaansa Ukrainassa. Tämä mahdollisti hänen osallistumisensa kansainvälisiin kilpailuihin, ja hän selvitti tiensä tulevan kesän MM-kisoihin viikonloppuna.

Vaikka kansainväliset urheilujärjestöt ovat antaneet mahdollisuuden urheilijoiden edustaa uutta maata, kansainvälinen uimaliitto on tiukentanut sääntöjään, jolloin urheilija ei voi edustaa uutta maata MM-kisoissa, jos hän on edustanut alle kolme vuotta sitten toista maata. Tämä sääntö vaikeuttaa monien venäläisurheilijoiden pyrkimyksiä edustaa uutta maata kilpailuissa.

Venäläiset urheilijat ovat kuitenkin edelleen päättäväisiä ja etsivät erilaisia tapoja kilpailla kansainvälisellä tasolla. Esimerkiksi selkäuimari Mark Nikolajev aikoo vaihtaa kansalaisuuttaan ja edustaa Australiaa tulevissa kilpailuissa. Hän odottaa vahvistusta Australian olympiakomitealta ja toivoo pääsevänsä kilpailemaan seuraavana vuonna.

Vaikka Venäjän urheilijoiden pääsy kansainvälisiin kilpailuihin on ollut haasteellista, he ovat edelleen päättäväisiä menestyäkseen urheilu-urallaan.

Venäjä on menettänyt sotilaidensa lisäksi myös asiantuntijoita sekä muita huippu-ryhmien edustajia.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö