2023/05/14

Ukrainan joukot ovat ottaneet takaisin yli 10 Venäjän miehittämää asemaa Bakhmutin pohjois- ja eteläpuolella, kertoi varapuolustusministeri Hanna Maliar 14. toukokuuta.

Telegram-viestissään Maliar ilmoitti, että ukrainalaisjoukot vapauttivat merkittävän määrän aluetta metsästä Ivanivsken lähellä, Bakhmutin lounaispuolella, ja vangitsivat eri yksiköistä useita venäläissotilaita, joiden määrää ei ilmoitettu.


Uutinen ukrainalaisten edistymisestä Bakhmutin lähellä tuli muutama päivä sen jälkeen, kun Ukrainan viranomaiset vahvistivat edistyneensä jopa kaksi kilometriä Bakhmutin lähellä. Itäisen operaatiokomennon tiedottaja Serhiy Cherevatyi kertoi, että venäläisjoukot osoittivat jo väsymyksen merkkejä taistelukentällä.

Viimeaikaiset epäonnistumiset Bakhmutin ympäristössä liittyvät todennäköisesti kasvavaan riitaan Venäjän puolustusministeriön ja Wagner-sotilasryhmän johtajan Yevgeny Prigozhinin välillä, joka on johtanut hyökkäystä Bakhmutia vastaan kuukausia.

Kun Wagner johtaa hyökkäyksiä kaupungin sisällä, jotka ovat pysähtyneet, ukrainalaisjoukkojen edistämät sivustat ovat miehitetty säännöllisillä armeijan yksiköillä.

Venäjän puolustusministeriö vahvisti uuden aallon ukrainalaisten vastahyökkäyksiä 14. toukokuuta ja myönsi, että kaksi everstiä – mukaan lukien prikaatikenraali – kuoli hiljattain Bakhmutin taistelussa.


Venäjän puolustusministeriön päivittäisessä tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että ukrainalaiset joukot ovat viime päivinä käynnistäneet “massiivisia yrityksiä” tehdä läpimurto pohjois- ja eteläpuolella Bakhmutia.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:15.44