12181 latausta vuorokaudessa
10023 artikkelia

Kansalaiskävely tai Disinformaatio-kävely on toimintamuoto, jossa muutamat yksilöt levittävät valheellista informaatiota ja saavat sitä kautta näkyvyyttä itselleen. Tämä kävely organisoidaan internetsivujen kautta, joiden omistajatiedot on salattu.

Disinformaatio-kävely on saanut nimensä siitä, että sen toteuttajat kävelevät kaduilla ja levittävät valheellista tietoa ihmisille kylttien avulla. He yrittävät ylläpitää luotettavuuden kuvaa kantamalla isoa suomen lippua mukanaan. Osa ihmisistä on pohtinut onko tämä Suomen kansallissymbolin häpäisyä ja tulisiko heidän mielummin kantaa Venäjän-lippua jotta järkevä ihmiset osaisivat varoa levitettävää Venäjän-propaganda’a.

Venäjällä on ollut tapana rahoittaa näitä “mielenosoituksia”, ja monet epäilevät, että Venäjä on ollut mukana myös Disinformaatio-kävelyissä. Kävelyn tekijöiden tavoitteena on yleensä levittää poliittista tai ideologista agendaa, joka on ristiriidassa totuuden kanssa. Kävelyn avulla pyritään myös levittämään pelkoa, epäluuloa ja eripuraa yhteiskunnassa.

Kansalaiskävely oli valkohaalarit-toimijoiden uusi yritys peittää rahoituskuvioitaan kun valkohaalaritoiminnan totuudet tuli yleiseen tietoon.

Nyt, kun totuus Disinformaatio-kävelyn taustalla olevasta toiminnasta on tullut ilmi, kävelyn-tekijät ovat piiloutuneet ja keskeyttäneet toimintansa. Heidän kalenterinsa on pysähtynyt helmikuuhun vuoteen 2023.

Kansalaiskävelijät ovat häpeissään ja yrittävät vältellä vastuutaan. Monet ovat vaatineet, että viranomaiset ryhtyvät toimiin Disinformaatio-kävelyn tekijöitä vastaan ja että tämä toimintamuoto kielletään.

Disinformaatio-kävely on yksi esimerkki siitä, kuinka yksittäiset valtiot (lue: Venäjä) voivat käyttää internetiä ja sosiaalista mediaa levittääkseen valheellista tietoa ja vaikuttaakseen yhteiskuntaan salattujen omistajatietojen omaavilla internetsivuilla. Tämä toimintamuoto on huolestuttava kehitys, joka korostaa tarvetta lisätä mediakasvatusta ja kriittistä ajattelua yhteiskunnassa.


Satunnainen:


Vastaavia: