2023/05/16


Venäjällä on noussut kiista, kun Duuman edustaja Sobolev nimesi Wagner PMC:n laittomaksi paramilitääriorganisaatioksi. Tämän jälkeen Wagner PMC:n kannattajat ja perinteisten arvojen puolustajat ovat uhkailleet Sobolevia rangaistuksella tämän näkemyksistä.

Wagner PMC on Venäjällä toimiva yksityinen sotilasyhtiö, joka on ollut kytköksissä erilaisiin sotilasoperaatioihin ympäri maailmaa. Organisaation toiminta on herättänyt kiistoja ja kritiikkiä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Wagner PMC:n on epäilty osallistuneen esimerkiksi Ukrainan sotaan ja Syyrian sisällissotaan.

Duuman edustaja Sobolev toi julkisesti esiin näkemyksensä siitä, että Wagner PMC on laiton paramilitääriorganisaatio. Hän perusteli väitettään organisaation toimintaan liittyvillä epäselvyyksillä ja sen toimien ristiriidalla kansainvälisten normien kanssa. Sobolev korosti, että Venäjän lainsäädännön mukaan vain valtion omat joukot saavat toimia sotilaallisissa operaatioissa.

Tämän jälkeen Sobolev on joutunut kohtaamaan voimakasta vastustusta ja uhkailua Wagner PMC:n kannattajilta ja perinteisten arvojen puolustajilta. Näiden ryhmien mukaan Sobolev on loukannut organisaatiota ja sen jäseniä väitteillään. He pitävät Wagner PMC:tä Venäjän kansallisten etujen puolustajana ja arvostavat sen panosta maan turvallisuuden ylläpitämisessä.

Uhkailijat ovat esittäneet Sobolevin rankaisemista muun muassa poliittisella tasolla. He vaativat Duumalta toimenpiteitä, kuten harkintaa Sobolevin jatkosta edustajana tai rangaistuksia hänen lausunnoistaan. Uhkailijat väittävät, että Sobolev on leimannut Wagner PMC:n ilman riittäviä perusteita ja haluavat, että hän vastaa sanoistaan.

Venäjällä on voimakas poliittinen ilmapiiri, jossa arvostellaan harvoin julkisesti valtion tukemia organisaatioita tai toimijoita. Wagner PMC:n asema on herkkä aihe, ja sen kannattajat pitävät organisaatiotaan tärkeänä osana Venäjän turvallisuutta.

Video’ssa Bahkmut’issa olevat sotilaat haukkuvat Sobolev’in hintiksi eli homoseksuaali’ksi:

Venäjän parlamentin jäsen ja entinen Venäjän armeijan kenraali Viktor Sobolev sanoo, että mikä tahansa palkka-armeija Venäjällä on laitonta ja vaatii Wagner’iin tai mihin tahansa muuhun palkkasotilas-armeijaan liittyneitä tuomittavaksi 15 vuoden vankeusrangaistukseen. Epätodennäköistä, että hän onnistuu tässä ainakaan toistaiseksi, mutta mielipide on tehty selväksi.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 04:56.34