9685 latausta vuorokaudessa

7752 artikkelia

2023/05/16

Onni Sarmaste tuomittiin maksamaan 7 712 euron rangaistusmääräyksen perusteella, jonka Syyttäjälaitos vahvisti äskettäin. Rangaistus liittyi tapaukseen, joka tapahtui 26. joulukuuta 2021 Kirkkonummen keskusurheilupuistossa, jossa Sarmaste syyllistyi julkisrauhan rikkomiseen.

Rangaistusmääräyksen mukaan Sarmaste meni tuolloin puistossa sijaitsevalle koronatestauspisteelle ja vaati koronatestin ottamista, vaikka hänellä ei ollut tarvittavaa lähetettä tai ajanvarausta. Sarmaste sai teostaan 14 päiväsakkoa, ja yhden päiväsakon hinnaksi määrättiin 548 euroa. Näin ollen maksettavaa kertyi yhteensä 7 712 euroa, johon sisältyi myös 40 euron rikosuhrimaksu.

Rangaistusmääräyksen mukaan Sarmaste suostui sakon määräämiseen 30. maaliskuuta 2023, samana päivänä kun häntä syytettiin raiskauksesta ja laittomasta uhkauksesta.

Huhtikuun 3. päivänä poliisi saattoi Sarmasteen uudelleen oikeuden eteen, tällä kertaa häntä epäiltiin ja syytettiin törkeästä kavalluksesta sekä luottamusaseman väärinkäytöstä.

Oikeudessa Sarmaste kertoi asuvansa Espanjassa, mikä saattaa selittää, miksi rangaistusmääräys vahvistettiin vasta maaliskuun lopussa.

Sarmaste nousi otsikoihin keväällä 2020, kun Huoltovarmuuskeskus (HVK) teki hänen kanssaan viiden miljoonan euron maskikaupat, vaikka Sarmaste oli ulosottovelkainen. HVK tilasi Sarmasteelta suuren määrän FFP2-suojaustason hengityssuojaimia ja kirurgisia maskeja, mutta toimitetut suojaimet eivät vastanneet vaadittuja standardeja.

HVK vaatii kanteessaan Sarmasteelta ja hänen yrityksiltään noin viiden miljoonan euron kauppahinnan palauttamista sekä lähes 200 000 euron vahingonkorvauksia.

Poliisi takavarikoi Sarmasteen ja hänen yritystensä omaisuutta keväällä 2020 rikosepäilyjen takia, ja takavarikkoa on jatkettu HVK:n pyynnöstä.


Satunnainen:


Vastaavia: