Sivusto on Venäjän palvelunestohyökkäyksen kohteena – Slava Ukraini!


#G7-maiden johtajat tuomitsivat #Venäjä’n “brutaalin” sodan #Ukraina’a vastaan

20/05/2023

“Tuomitsemme jälleen voimakkaimmin Venäjän hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan, joka merkitsee vakavaa kansainvälisen lain, mukaan lukien YK:n peruskirjan, rikkomista”, ryhmä totesi lopullisessa tiedotteessaan.

Johtajat totesivat, että Venäjän täysimittainen sota Ukrainaa vastaan “muodostaa uhkan koko maailmalle rikkoen kansainvälisen yhteisön perusnormeja, sääntöjä ja periaatteita”, vahvistaen “horjumattoman tukensa” Ukrainalle niin kauan kuin tarvitaan “oikeudenmukaisen ja kestävän rauhan” saavuttamiseksi. “Julkaisimme G7-maiden johtajien lausunnon Ukrainasta, ja sillä selvällä tarkoituksella ja konkreettisilla toimilla, jotka siinä esitetään, sitoudumme tehostamaan diplomaattista, taloudellista, humanitaarista ja sotilaallista tukeamme Ukrainalle, kasvattamaan kustannuksia Venäjälle ja sen sotatoimia tukeville, ja jatkamaan sodan kielteisten vaikutusten torjumista muuhun maailmaan, erityisesti haavoittuvimmassa asemassa olevien ihmisten osalta.”

Zelenskyi saapui Hiroshima’an Japaniin G7-huippukokoukseen jo aiemmin 20. toukokuuta. Presidentti teki yllätyspäätöksen liittyä kokoukseen vilkkaan diplomaattisen viikkojen jälkeen, mukaan lukien vierailut Lontoo’ssa, Berliini’ssä ja viimeisimpänä Jedda’ssa.

G7-maat, joihin kuuluvat USA, Britannia, Ranska, Saksa, Italia, Japani ja Kanada, ovat Ukrainan tärkeimpiä tukijoita Venäjän jatkuvaa agressiota vastaan. Sota on huippukokouksen asialistan kärjessä. Kumppanit ovat sopineet kiristävänsä pakotteita Moskova’a vastaan, laajentavansa taloudellista apua Ukrainalle ja yhteistyöstä tarjotakseen Kiova’lle kauan toivottuja F-16-hävittäjiä.