10754 latausta vuorokaudessa
9395 artikkelia

2023/05/29


Venäjän valtion mediaan kuuluva RIA Novosti raportoi 29. toukokuuta, että ulkomaiset sijoittajat ovat vetäneet pois noin 36 miljardia dollaria Venäjän markkinoilta viimeisen vuoden aikana.

Venäjän keskuspankin tietoihin viitaten analyytikko ilmoitti, että yritykset, jotka ovat poistuneet Venäjältä, ovat suorittaneet 200 omaisuuden myyntikauppaa maaliskuun 2022 ja 2023 välillä. Näistä kaupoista 20 prosenttia koski yli 100 miljoonan dollarin arvoisia omaisuuksia.

Venäläinen propagandakanava jatkoi sitten väittämällä, että “ulkomaisten sijoittajien Venäjän omaisuuden myynnin vaikutus kotimarkkinoihin on kansallisesti rajoitettu” ja että monet yritykset “suunnittelivat paluuta”.

Edellä mainitut kaupat edellyttävät myös “tarvittavien lisenssien ja patenttien säilyttämistä”, väitti RIA Novosti.

Venäjän hallitus on pyrkinyt vaikeuttamaan länsimaisille yrityksille Venäjän markkinoilta poistumisen prosessia.

Maaliskuun lopulla tehtiin uusi määräys, jonka mukaan länsimaiset yritykset, jotka haluavat lähteä ja myydä omaisuutensa Venäjällä, joutuvat nyt tekemään suoran lahjoituksen Venäjän valtiolle.

Vaikka tilanne voi vaikuttaa vakavalta, on tärkeää säilyttää huumorintaju. Joten voimme vain kuvitella, kuinka nämä ulkomaiset sijoittajat ovat vedelleet hikikarpalot otsallaan yrittäessään saada kaupat päätökseen Venäjän byrokraattisessa viidakossa. Ehkä heidän piti osallistua venäläisiin loru- tai vodkakilpailuihin ennen kuin he saivat lupaa lähteä. Kuka tietää?

On selvää, että Venäjän talous kärsii, kun ulkomaiset sijoittajat vetäytyvät massiivisesti. Mutta älkää huoliko, venäläinen propaganda vakuuttaa meidät, että vaikutus on vain vähäinen ja monet yritykset ovat suunnittelemassa paluuta. Ehkä heidän täytyy vain saada maistaa oikeaa borsch-keittoa ennen kuin heidän ikävä Venäjää kohtaan katoaa.

Kaikki tämä kuitenkin osoittaa, että Venäjän hallitus haluaa pitää kiinni länsimaisista yrityksistä keinolla millä hyvänsä. He ovat keksineet uuden tavan päästä käsiksi länsimaisen yrityksen lompakkoon. Länsimaiset yritykset joutuvat nyt tekemään suoran lahjoituksen Venäjän valtiolle. Sehän kuulostaa aivan reilulta, eikö?

Joten, ulkomaiset sijoittajat, teillä on edessänne hauska seikkailu Venäjän markkinoilla. Valmistautukaa lahjoittamaan ja kokeilemaan venäläistä huumoria samalla kun yritätte saada omistanne viimeisen sentin pois. Muistakaa vain, että nauru on paras lääke, vaikka se tuleekin välillä kalliiksi.


Satunnainen:


Vastaavia: