2023/06/03

Saksan liittokansleri Olaf Scholz antoi jämäkän vastauksen noin sadalle venäjämieliselle huutelijalle, jotka keskeyttivät hänen puheensa Berliinin lähellä sijaitsevassa festivaalissa 3. kesäkuuta.

Huutelijat kokoontuivat kaupungintalon edustalle ja huusivat “sotahullu”, “valehtelija” ja “roisto” ja vaativat sotilaallisen avun lopettamista Ukrainalle.

Juuri tervehdyksensä jälkeen Scholz totesi, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on se sotahullu, joka marssi 200 000 sotilaan voimin Ukrainaan valloittaakseen ja tuhotakseen sen.

Scholz sanoi, ettei hän näe vaihtoehtoa sille, että Ukrainalle toimitetaan aseita, jotta se voi puolustautua Venäjää vastaan. Liittokansleri korosti myös, että Putinin johdolla Venäjä on tappanut paljon siviilejä, mukaan lukien lapsia ja vanhuksia.

Kun huutelijat jatkoivat huutamistaan, Brandenburgin pääministeri Ditmar Woidke kehotti heitä jatkamaan mielenosoitustaan Moskovan Punaisella torilla.

Video tapahtumasta herätti laajaa huomiota sosiaalisessa mediassa, ja monet ihmiset ovat ilmaisseet tukensa Scholzin puheelle ja hänen selkeälle kannalleen Venäjän toimia vastaan. Tapahtuma heijastaa laajempaa jännitettä Saksan ja Venäjän välillä, kun molemmat maat ovat eri näkemyksissä Ukrainan sodasta ja Venäjän sotilaallisesta läsnäolosta Ukrainassa.

Scholzin kannanotto osoittaa Saksan sitoutumisen Ukrainan tukemiseen ja sen halun näyttää selkeää vastustusta Venäjän toimille. Saksan liittokansleri ei epäröi tuomita Venäjän toimintaa ja pitää Putinia vastuussa Ukrainan sodan pahentamisesta.

Tapahtuman seurauksena on odotettavissa lisää keskustelua Saksan ulkopolitiikasta ja sen suhteista Venäjään. Scholzin ja muiden Saksan johtajien lausunnot ovat merkittäviä, kun pyritään löytämään rauhanomainen ratkaisu Ukrainan sotaan ja hillitsemään Venäjän aggressiivista toimintaa.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:03.24