Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Video – näin helposti ja nopeasti valmistuu #McDonalds #BigMac

05.06.2023 12:23

Ei audiota saatavissa.

Lukuaika: < 1 minuutti

Big Mac on legendaarinen hampurilainen, joka tunnetaan McDonald’s-pikaruokalaketjun ikonisena tuotteena. Tämä suosittu kerroshampurilainen on saavuttanut suuren suosion ympäri maailman. Big Macin erottuva piirre on sen kolmikerroksinen sämpylärakenne, joka sisältää pohjan, päällisen ja keskiosan. Hampurilaisessa käytetty pihvi on valmistettu naudanlihasta.

Big Macin tarina alkoi vuonna 1967, kun Michael “Jim” Delligatti kehitti sen Uniontownissa Pennsylvaniassa, missä hän toimi McDonald’sin franchising-yrittäjänä. Delligatti loi tämän erityisen hampurilaisen vastatakseen asiakkaiden toiveisiin suuremmasta ja täyttävämmästä vaihtoehdosta. Big Mac sai nopeasti suosiota ja siitä tuli McDonald’sin valikoiman keskeinen osa.

Big Macin koostumus sisältää yleensä kaksi jauhelihapihviä, erikoiskastiketta, salaattia, juustoa, suolakurkkua, kuivasipulia ja tietenkin sämpylän. Pihvejä maustetaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Erikoiskastike, jota kutsutaan nimellä “Special Sauce” tai “Big Mac Sauce”, on Thousand Island -tyyppinen kastike.

Vaikka McDonald’s on julkaissut kastikkeen ainesosat, sen valmistusprosessi pidetään yhtiön salaisuutena. E472e3 ja E4813 ovat käytettyjä emulgointiaineita, ja E282 toimii säilöntäaineena. McCormick valmistaa Big Mac -kastiketta Isossa-Britanniassa.

Big Macin herkullinen maku ja tunnistettava koostumus ovat tehneet siitä suositun vaihtoehdon pikaruokaa hakeville asiakkaille. Hampurilaista tarjoillaan McDonald’s-ravintoloissa eri puolilla maailmaa, ja se on saavuttanut kulttimaineen pikaruokakulttuurissa. Big Macin ainutlaatuinen resepti ja tunnettu maku tekevät siitä pysyvän osan McDonald’s-brändiä, ja se jatkaa ilahduttamista hampurilaisten ystäviä ympäri maailmaa.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/16 02:43:58