10940 latausta vuorokaudessa
9551 artikkelia

2023/06/06

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky ilmoitti lehdistötilaisuudessa, että Ukraina saa “merkittävän määrän” F-16-hävittäjiä Euroopan kumppaneiden kanssa käytyjen keskustelujen perusteella, kertoi Suspilne 6. kesäkuuta.

“Olen erittäin iloinen saamastani tiedosta, minulla oli onnekas päivä. Yleensä meidän täytyy neuvotella yhdestä tai kahdesta kerrallaan, mutta nyt saimme merkittävän tarjouksen”, Zelensky kertoi.

Presidentti lisäsi, että kauppa edellyttää edelleen Yhdysvaltojen suostumusta, joka valmistaa F-16-hävittäjiä, eikä yksityiskohtia tai tarkempia tietoja ole tällä hetkellä paljastettu.

Britannia ja Alankomaat sopivat 17. toukokuuta “hävittäjäkoneiden koalitiosta”, jonka tarkoituksena on toimittaa Ukrainalle F-16-koneita ja kouluttaa ukrainalaisia lentäjiä. Tällä hetkellä aloite sisältää kahdeksan eurooppalaista maata ja Yhdysvallat.

Zelensky toivoo tekevänsä koalitiosta virallisen nimellä “Ukrainan taivaansuoja” seuraavassa Rammstein-huippukokouksessa Ukrainan puolustusyhteystyöryhmän kanssa.


Satunnainen:


Vastaavia: