11867 latausta vuorokaudessa
9854 artikkelia

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky vieraili ensimmäistä kertaa Berliinissä 14. toukokuuta täysimittaisen venäläisen hyökkäyksen aikana ja tapasi saksalaisia johtajia pyytäen Saksaa tukemaan Ukrainan pitkäaikaista pyrkimystä saada länsimaisia hävittäjiä. Zelensky kertoi tiedotustilaisuudessa, että Ukraina työskentelee hävittäjäliiton luomiseksi ja hän luottaa Saksan tukeen asiassa.

“Tällä hetkellä työskentelemme hävittäjäliiton luomiseksi ja vierailuni Euroopan pääkaupunkeihin ovat osittain suunnattu juuri tähän”, Zelensky sanoi. Hän vieraili edellisenä päivänä Roomassa.

Aiemmin tankkiliitto muodostettiin niille maille, jotka olivat valmiita lähettämään Leopard 2 -tanks heti Saksan hyväksyttyä tankkien siirron tammikuussa. Nyt, kun kauan kaivatut länsimaiset tankit alkavat vihdoin saapua Ukrainaan, Zelensky sanoi, että Ukraina pyrkii olemaan “voimakkaampi” myös ilmatilassa.

Zelenskyn tapaaminen Saksa’n liittokanslerin Olaf Scholzin ja presidentti Frank-Walter Steinmeierin kanssa tuli päivä sen jälkeen, kun Berliini lupasi uuden 3 miljardin dollarin sotilaspaketin.

Paketti sisältää 20 lisää Marder-jalkaväen taisteluajoneuvoa, 30 Leopard-tankkia, neljä IRIS-T SLM -ilmapuolustusjärjestelmää, 100 panssaroitua ajoneuvoa ja 200 tiedusteludronia, kertoi Zelenskyn pääsihteeri Andriy Yermak.

Kutsuen Saksan pakettia “suurimmaksi sitten täysimittaisen hyökkäyksen alun”, Zelensky kiitti Berliiniä tuesta ja korosti uskovansa odotetun vastaiskun onnistuvan, lisäten, että “tuki on puolellamme”.

Zelensky korosti myös, että rauhansuunnitelman tulisi perustua Ukrainan ehdotuksiin, koska “sota käydään meidän valtion alueellamme”.

Zelensky myös hylkäsi Washington Postin artikkelin, jossa väitettiin hänen suunnitelleen hyökkäyksiä Venäjän sisällä saadakseen otteen Moskovasta.

“Emme hyökkää Venäjän alueelle, vapautamme suvereenin maamme”, Zelensky sanoi. “Emme ole kiinnostuneita tästä (hyökkäyksistä Venäjän alueelle)”

Saksalainen Rheinmetall ja Ukraina tehneet yhteistyösopimuksen, Lue lisää:


Satunnainen:


Vastaavia: