10748 latausta vuorokaudessa
9392 artikkelia

2023/06/08

Entinen Puolan maavoimien komentaja Waldemar Skrzypczak kertoi Ukrinformille 8. kesäkuuta, että länsimaiset sotilasasiantuntijat “eivät epäile hetkeäkään” Venäjän olevan vastuussa Kakhovkan katastrofista.

“Venäläinen propagandakoneisto ja venäläisten oligarkkien raha, jotka edelleen rahoittavat länsimaista mediaa, levittävät näitä epäilyjä. Mutta kenelläkään sotilaspiireissä ei ole epäilystä siitä, että venäläiset ovat sen tehneet”, selitti puolalainen sotilasasiantuntija.

Entinen puolustusministerin apulainen Skrzypczak sanoi, että venäläiset joukot asensivat räjähteitä padolle jo vuonna 2022 ja hyödynsivät sen tuhoa nyt haitatakseen Ukrainan vastaiskuun valmistautumista.

Ukrainan kansallisen turvallisuus- ja puolustusneuvoston päällikkö Oleksii Danilov totesi samanlaisia kommentteja 6. kesäkuuta, pian sen jälkeen kun Venäjä räjäytti padon ja aiheutti laajamittaisen humanitaarisen katastrofin maassa.

Puolalaiskenraalin mukaan venäläiset halusivat välttää taistelua Ukrainan vastahyökkäyksestä useilla rintamilla ja peittää osan linjoistaan tulvavedellä.

Skrzypczak huomautti, että ennen räjähdystä Venäjä alkoi siirtää osaa joukoistaan etelästä Zaporizhzhian alueelle, missä se odottaa Ukrainan päävoimien etenemistä.

Tulvien vuoksi Dnipro-joen ylittäminen kestää kaksi tai kolme viikkoa, kunnes vedenpinta laskee.

Kuitenkin kenraalin arvion mukaan Dnipro-joki ei olisi ollut vastahyökkäyksen pääsuunta, joten Kakhovkan padon murtuminen ei pitäisi merkittävästi vaikeuttaa Ukrainan suunnitelmia.

Useat länsimediat raportoivat jo aiemmin 8. kesäkuuta, että Ukraina on käynnistänyt vastahyökkäyksensä, ja päätaistelut käydään Zaporizhzhian alueella.

Venäjän aggressio jatkuu ja sen toimet aiheuttavat kärsimystä ja tuhoa. On korkea aika, että kansainvälinen yhteisö astuu esiin ja asettaa Venäjälle seuraukset sen teoista. Ukrainan on saatava oikeutta, ja Venäjän on lopetettava nämä sotatoimet välittömästi. Maailma ei voi enää sulkea silmiään Venäjän häikäilemättömälle toiminnalle.


Satunnainen:


Vastaavia: