Lukuaika: < 1 minuutti

Venäläiset joukot ovat taas kerran osoittaneet häikäilemättömyytensä ja julmuutensa hyökkäämällä Ukrainan Mykolaiivin ja Odesan alueille ilmaiskulla Shahed-136/131 -drooneilla. Ukrainan Eteläinen komentokeskus raportoi tapahtuneesta varhain 10. kesäkuuta.

Jo aiemmin Suspilne-uutiskanava raportoi Odesassa kuuluneista toistuvista räjähdyksistä. Ukrainan uutisportaali Ligan mukaan myös Zaporizhzhia-alueella on kuultu useita räjähdyksiä.

Ilmahälytys laukaistiin eteläisessä ja itäisessä Ukrainassa 9. kesäkuuta myöhään illalla. Tämä on jälleen yksi osoitus Venäjän aggressiivisesta ja raakalaismaisesta toiminnasta Ukrainan suvereniteettia vastaan.

On täysin vastenmielistä, että Venäjä jatkaa hyökkäyksiään ja aiheuttaa tuhoa Ukrainan rauhallisille alueille. Tällainen toiminta on täysin kansainvälisten lakien vastaista ja osoittaa Venäjän piittaamattomuutta kansainvälisistä normeista.

Ukrainan kansa on kärsinyt jo liian pitkään Venäjän aggression seurauksista. On korkea aika, että kansainvälinen yhteisö ottaa voimakkaamman ja päättäväisemmän kannan Venäjän toimia vastaan. On tuomittava Venäjän jatkuva sekaantuminen naapurimaansa sisäisiin asioihin ja sen pyrkimykset horjuttaa alueen vakautta.

Ukrainalla on oikeus suojella alueellista koskemattomuuttaan ja turvallisuuttaan. Kehotamme kansainvälistä yhteisöä yhtenäisesti tukemaan Ukrainaa tässä vaikeassa tilanteessa ja asettamaan Venäjälle selkeitä seurauksia sen rikkomuksista.

Venäjän toimet eivät jää huomaamatta eikä niitä voida hyväksyä. On aika tehdä loppu tästä brutaalista agressiosta ja luoda rauha ja vakaus alueelle. Ukrainan kansa ansaitsee turvallisen ja rauhallisen tulevaisuuden, jossa se voi elää ilman pelkoa ja uhkia naapurimaansa taholta.

Lue myös:

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö