2023/06/21

Kesäkuussa 2023 kotiutuneiden loppukysely palvelusajan arvioinnista on saanut kaikkien aikojen parhaan tuloksen. Varusmiehet antoivat korkeimmat arvosanat yleiselle maanpuolustustahdolle, varusmiesjohtajille sekä Puolustusvoimien henkilökunnalle.

Loppukyselyssä varusmiehet arvioivat palvelusaikaansa asteikolla 1-5. Kesäkuussa kotiutuneet antoivat korkeimmat arvosanat yleiselle maanpuolustustahdolle (4,5), Puolustusvoimien henkilökunnalle (4,3) sekä upseerikokelaille (4,3). Kyselyn kaikkien 20 osa-alueen keskiarvoksi muodostui 3,9, mikä on tähän mennessä paras kokonaistulos.

Kotiutuneet antoivat myös korkeita arvosanoja ryhmäkiinteydelle (4,0), oman joukkonsa sodanajan suorituskyvylle (4,0) sekä työ- ja palvelusturvallisuudelle (4,0). Kokonaisuudessaan kotiutuvat arvioivat armeija-aikansa keskiarvolla 4,2.

Tulokset kertovat siitä, että kotiutuneet varusmiehet ovat olleet tyytyväisiä palvelusaikaansa ja arvostavat erityisesti maanpuolustustahtoa, Puolustusvoimien henkilökuntaa ja varusmiesjohtajia. Korkea arvosana yleiselle maanpuolustustahdolle osoittaa, että varusmiehet ovat motivoituneita ja sitoutuneita Suomen puolustustehtäviin.

Puolustusvoimat on panostanut viime vuosina monin tavoin varusmiesten palvelusolosuhteiden parantamiseen, ja tulokset loppukyselystä heijastavat näitä ponnisteluja. Hyvä ryhmähenki, joukkueen suorituskyky ja työ- ja palvelusturvallisuus luovat vankan perustan varusmiesten positiivisille kokemuksille.

Parantuneet arvosanat loppukyselyssä ovat myös merkki siitä, että Puolustusvoimat on onnistunut kehittämään palvelustaan ja vastaamaan varusmiesten tarpeisiin. Tällaiset positiiviset tulokset voivat houkutella uusia rekrytoitavia ja vahvistaa yleistä luottamusta Suomen puolustusjärjestelmään.

On tärkeää, että Puolustusvoimat jatkaa panostuksiaan varusmiesten palvelusolojen kehittämiseen ja huolehtii siitä, että korkea tyytyväisyys säilyy myös tulevina vuosina. Hyvinvoivat ja motivoituneet varusmiehet ovat tärkeä voimavara Suomen puolustukselle ja koko yhteiskunnalle.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:21.05