2023/06/21

#Korona’todistusta koskeva asetus päättyy 30.6.2023. Jatkossa koronatodistus ei enää ole EU-maiden yhteinen. Koronatodistuksen saa edelleen OmaKannasta, jos sellaista tarvitsee.

Tällä hetkellä koronatodistusta ei pääsääntöisesti tarvita matkustamisessa. Tietyissä kohteissa koronatodistusta voidaan kuitenkin edellyttää. Matkustajan on itse selvitettävä, millaisia koronarajoituksia ja koronaan liittyviä vaatimuksia kohdemaassa on. Suomi ei vaadi koronatodistuksia.

EU:n digitaalisen koronatodistuksen myötä rakennettiin digitaalinen verkosto, joka mahdollisti koronatodistusten tuottamisen ja tarkistamisen kaikkiaan 80 maassa, mukaan lukien verkostoon liittyneet EU:n ulkopuoliset maat. Muodostunutta verkostoa hyödynnetään myös jatkossa. EU ja WHO ovat aloittaneet digitaalisen yhteistyön valmistautuakseen tuleviin pandemioihin.

EU suosittelee koronatodistusten digitaalisen varmennejärjestelmän siirtämistä WHO:n hallinnoitavaksi. Suomi liittyy WHO:n varmennejärjestelmään ja osallistuu järjestelmäsiirron pilottivaiheeseen. Pilotissa testataan EU:n varmennejärjestelmän yhteensopivuutta tulevan WHO:n ylläpitämän järjestelmän kanssa. Pilotointi ei vaikuta OmaKanta-palvelun koronatodistuksen käyttöön.

Varmennejärjestelmän siirto tai pilottivaihe eivät vaikuta kansalaisten arkeen millään tavoin. Kyse on teknisestä muutoksesta, josta uskotaan olevan hyötyä tulevaisuudessa myös muissa käyttötarkoituksissa kuin koronatodistuksissa. Lisäksi pilottivaiheeseen osallistuminen mahdollistaa sen, että koronatodistuksen voi mahdollisesti jatkossakin saada OmaKannasta.

Varmennejärjestelmän siirto ei vaikuta kansalaisten terveystietoihin, kuten rokotus- tai laboratoriotietoihin. Kansalaisten terveystiedot pysyvät OmaKannassa.

Varmennejärjestelmän siirto tai pilottivaihe eivät tuo mukanaan uusia koronarajoituksia eikä niillä varauduta minkäänlaisiin uusiin rajoituksiin.

Lue lisää:

https://stm.fi/-/eu-n-koronatodistusta-koskeva-asetus-paattyy-todistuksia-saa-edelleen-omakannasta


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:21.04