10787 latausta vuorokaudessa
9416 artikkelia

2023/06/22

Ukrainalaiset ohjukset iskivät Chonhar-tie sillalle, joka yhdistää Krimin Venäjän hallitsemiin eteläisen Khersonin alueen osiin. Iskun seurauksena liikenne jouduttiin ohjaamaan toiselle reitille, kertoivat venäläisvaltuutetut viranomaiset torstaina.

Niin kutsuttu “portti Krimille”, venäläisten tuntemana hieman eri tavalla kirjoitettuna Chongar-silta, on yksi harvoista yhteyksistä Krimin ja mantereen Ukrainan välillä. Krimin Moskova liitti itseensä laittomasti Ukrainalta varastaen vuonna 2014.

Sillan kautta kulkee reitti, jota Venäjän sotilaat käyttävät siirtyessään Krimin ja muiden Ukrainan hallinnoimien alueiden välillä.

Kiovasta ei saatu välitöntä kommenttia. Ukraina on aiemmin ilmoittanut haluavansa palauttaa Krimin ja ajaa kaikki Venäjän joukot pois alueeltaan.

Venäläisvaltuutettu Khersonin kuvernööri Vladimir Saldo, jonka hallinnassa Venäjän joukot ovat vallanneet alueen “erikoisessa sotilaallisessa operaatiossaan”, kertoi, että tie silta oli vaurioitunut, mutta uhreja ei ollut.

Saldo julkaisi Telegramissa kuvan, jossa näkyi suuri reikä sillan pinnassa, veden näkyessä sen alla ja rojun lojuessa lähellä. Saldon mukaan ensimmäiset tiedot viittasivat siihen, että Ukraina oli todennäköisesti käyttänyt brittiläisiltä hankittuja Storm Shadow -ohjuksia iskuun.

Silta on nyt käyttökelvoton Venäjän terroristeille.


Satunnainen:


Vastaavia: