10472 latausta vuorokaudessa
9445 artikkelia

2023/06/22

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky ilmoitti 22. kesäkuuta allekirjoittaneensa lain, joka kieltää Venäjältä ja Valko-Venäjältä tuotujen kirjojen tuonnin ja jakelun. Laki hyväksyttiin viime vuonna Ukrainan parlamentissa.

“Allekirjoitin lain ‘Muutoksista tietyissä Ukrainan laeissa koskien rajoituksia julkaisutoiminnan tuonnissa ja jakelussa koskien hyökkääjävaltiota, Valko-Venäjän tasavaltaa, sekä väliaikaisesti miehitettyä Ukrainan aluetta’”, Zelenskyi kirjoitti Telegram-kanavallaan.

Hän lisäsi, että teksti lähetettiin myös Euroopan unionille arvioitavaksi, rikkooko laki vähemmistöjen ja kielioikeuksia.

Verkhovna Rada eli Ukrainan parlamentti hyväksyi lain, joka kieltää Venäjällä, Valko-Venäjällä tai Ukrainan miehitetyillä alueilla julkaistujen kirjojen tuonnin kesäkuussa 2022. Lainsäädäntö edellytti vielä presidentin allekirjoitusta.

Ukrainan kulttuurihenkilöt pyysivät Zelenskya allekirjoittamaan lain ja perustelivat sitä sillä, että laki tukisi kotimaista kustannustoimintaa ja vapauttaisi informaatiotilan venäläisestä vaikutuksesta.

Kesäkuussa 2023 käynnistettiin vetoomus, jossa vaadittiin lain välitöntä allekirjoittamista, ja se keräsi yli 26 000 allekirjoitusta.


Satunnainen:


Vastaavia: