9685 latausta vuorokaudessa

7748 artikkelia

2023/06/30



Voi veljet ja siskot, näinä päivinä tapahtuu kaikenlaista meidän naapurimaassa Valko-Venäjällä! Sielläpäin nimittäin ei tunnu olevan koskaan tylsää. No, kuinka ollakaan, Aleksandr Lukashenko, se kuuluisa Valko-Venäjän diktaattori, on taas tehnyt huimia paljastuksia!

Ensin hän kehui kovaan ääneen, että Venäjän Wagner-ryhmän johtaja Yevgeny Prigozhin on ilmestynyt Valko-Venäjälle muutama päivä sen jälkeen, kun hän oli yrittänyt nostattaa kapinaa Venäjällä. Voi sitä hurjapäistä menoa! Taitaa olla Wagnerin soturit vähän liiankin innokkaita seikkailijoita.

Mutta pidä nyt kiinni hatustasi, tästä se vasta alkaa! Lukashenko kielsi kiven kovaan huhut siitä, että hän olisi pystyttämässä leirejä Wagnerin palkkasotureille Valko-Venäjälle. Ei kuulemma ole totta! Totta vai ei, Venäjän presidentti Vladimir Putin heitti ilmoille kummallisen idean, että Wagnerin soturit, jotka eivät halua liittyä Venäjän armeijaan, voivat muuttaa Valko-Venäjälle. Onkohan tässä kenties kyseessä uusi muuttolaatikkoliike?

Naapurit ovat jo melko hermostuneita tilanteesta. Latvia, Liettua ja Puola, jotka rajoittuvat Valko-Venäjään, kehottavat vahvistamaan puolustustaan NATOn itärajalla kuultuaan huhuja Wagnerin palkkasotureiden siirtymisestä Valko-Venäjälle. Kylläpä nyt ollaan varuillaan!



Mutta siinä ei vielä kaikki, tämä on vasta alkusoittoa! Minsk’in päättäjät ovat päättäneet myöntää Ukrainan oligarkille ja liikemies Dmytro Firtashille diplomaattisen koskemattomuuden estääkseen hänen luovutuksensa USA:aan, missä hän on korruptiosyytteiden alla. Näitä diplomaatti’sia temppuja ei voi olla ihmettelemättä!

Ja arvatkaapa mitä? Lukashenko on antanut käskyn Valko-Venäjän sotilasjohdolle kehittää “algoritmi” Venäjän taktisten ydinaseiden käytölle, vaikka on väitetty, että ne olisivat Venäjän valvonnassa. Siinäpä vasta nerokas matematiikan soveltamista!

Naapurit ovat selvästi hermostuneita, ja tästä kielii myös Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi, joka on erottanut Ukrainan suurlähettilään Valko-Venäjältä tuntemattomasta syystä. Näyttää siltä, että jännitteet kasvavat Valko-Venäjän roolin vuoksi Venäjän sodassa. Ei ole helppoa diplomatian taiteen ammattilaisillakaan!


Mutta malttakaa vielä hetki, sillä tässä ei vielä kaikki! Eurooppa-neuvosto vaatii täydellistä kieltoa venäläisille ja valkovenäläisille urheilijoille osallistua olympialaisiin Venäjän sodan vuoksi ja taistelussa Kansainvälisen Olympiakomitean kannan muuttamiseksi. Urheilu ja politiikka kulkevat käsi kädessä tässäkin tapauksessa.

Ja lopuksi vielä pikku uutinen: Valko-Venäjän opposition ryhmä kertoo toimittaneensa Kansainväliselle Rikostuomioistuimelle todisteita Lukashenkon osallisuudesta ukrainalaisten lasten kidnappauksiin Venäjän täysimittaisen sodan aikana. Ei voi kuin ihmetellä, millaisia seikkailuja tässä maailmassa oikein tapahtuu!

No niin, tässäpä teille koko kattaus Valko-Venäjän tuoreimpia tapahtumia. Eiköhän tämäkin taideta ottaa ihan huumorilla, vaikka tilanne ei aivan naurattava olekaan. Pidetään siis peukut pystyssä ja toivotaan, että naapurimaiden tilanteet rauhoittuvat pian.


Satunnainen:


Vastaavia: