10809 latausta vuorokaudessa
9536 artikkelia

2023/06/23



Kuvittele hetki absurdi skenaario: salaperäinen ryhmä nimeltä “Nato-natsit” liikkuu Ukrainassa tappaen viattomia lapsia ja myyden näiden elimiä pimeillä markkinoilla. Kuulostaako uskomattomalta? No, se onkin!

Tällaiset väitteet, jotka esittävät Natoa vastuulliseksi lastenmurhista ja elinkaupasta, ovat selkeästi valeuutisia ja disinformaatiota. Niiden takana olevat henkilöt ovat joko syrjäytyneitä ja alkoholisoituneita yhteiskunnan hylkiöitä tai yksinkertaisesti tyhmiä idiootteja, jotka uskovat Venäjän levittämiin salaliittoteorioihin.

Täytyy sanoa, että nämä väitteet ovat suoraan Putinin trollitehtaalta lähtöisin, ja niitä uskovat pääasiassa vain aivokuoreltaan sileät yksilöt. On tärkeää ymmärtää, että tämänkaltaiset täysin älyttömät ja absurdeiksi osoittautuneet väitteet ovat silkkaa valhetta.

Onneksi suurin osa suomalaisista – yli 99,99 prosenttia, toivottavasti vielä enemmän – ymmärtää tämän ja osaa erottaa totuuden fiktiosta. Suomalaiset ovat tunnettuja älykkyydestään ja kyvystään arvioida tietoa kriittisesti.

Tietenkin huumori on tärkeä osa elämäämme, ja pilailu on hyväksyttävää, kunhan tiedämme, että kyseessä on vitsi. Mutta kun vitsit sekoittuvat disinformaatioon ja valheisiin, tilanne muuttuu vakavaksi. Meidän on pysyttävä valppaina ja tiedostettava, että maailma on täynnä väärää tietoa, jonka tarkoituksena on manipuloida meitä ja horjuttaa totuuden järjestystä.

Joten seuraavan kerran kun kuulet absurdeja väitteitä, kuten Nato-natseista, ukrainalaisista lapsista ja elimien myynnistä, ota hetki miettiäksesi niiden uskottavuutta. Ole kriittinen, kyseenalaista lähteet ja etsi totuutta. Älä lankea Putinin trollien ansaan!

Pidetään mielemme terävinä ja pilkkamme suunnattuina oikeisiin kohteisiin.


Satunnainen:


Vastaavia: