Lukuaika: < 1 minuutti

Venäjän miehittämien Zaporizhzhian alueiden hallinto on vienyt paikallisia lapsia Venäjälle “lomamatkan” verukkeella, mutta todellisuudessa heitä siepataan heidän kodeistaan eikä heitä palauteta, kertoi Ukrainan kansallisen vastarinnan keskus 26. kesäkuuta.

Noin 300 lasta vietiin äskettäin länsi-Venäjällä sijaitsevaan Tšuvashian tasavaltaan Zaporizhzhian alueelta, eikä heidän palauttamisensa ole todennäköistä miehitetyillä alueilla vallitsevan sotatilan julistuksen vuoksi, joka on ollut voimassa syksystä 2022 lähtien.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö (ETYJ) totesi huhtikuussa julkaisemassaan raportissa, että pakolla siirretyt ukrainalaislapset ovat joutuneet “moninaisten ja päällekkäisten ihmisoikeusloukkausten” kohteeksi.

Raportti korosti, että pakolla siirretyt lapset on sijoitettu vieraisiin ympäristöihin, joissa ei ole ukrainankielistä kulttuuria, tapoja eikä uskontoa. Raportti osoitti myös, että monet tällaiset lapset altistuivat sotilaskoulutukselle ja “venäläismielisille tiedotuskampanjoille, jotka usein määrältään vastaavat kohdennettua uudelleenkoulutusta”.

Venäjä on siepannut yli 19 000 lasta täysimittaisen hyökkäyksen alkamisesta lähtien, Ukrainan kansallisen tietokannan Children of War mukaan. Tuhannet lapset ovat kadoksissa.

Lapsien pakkosiirto on sotarikos!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö