9846 latausta vuorokaudessa

8143 artikkelia

2023/03/19

Kansainvälinen rikostuomioistuin (#ICC) antoi hiljattain #pidätysmääräyksen #Venäjä’n presidentti #VladimirPutin’ista ja maan #lapsiasiainvaltuutetusta #Marija LvovaBelova’sta. Syynä tähän ovat #syytökset #sotarikoksista, joita heidän epäillään tehneen pakottamalla #ukrainalaisia lapsia siirtymään #Venäjälle.

Vaikka ICC:n päätös on merkittävä, sillä on valitettavasti hyvin vähän vaikutusta Venäjän toimintaan ukrainalaisten #lasten suhteen.

Todellisuudessa Venäjän viranomaiset eivät ole edes yrittäneet peitellä lasten #pakkosiirto’ja ja #adoptio’ita. Lisäksi siepattujen lasten kuvia on esitelty jopa Venäjän #asevoimien juhlatilaisuuksissa.

Ukrainan presidentti #Volodymyr #Zelenskyi on kommentoinut, että hän uskoo #siepatuista #ukrainalaislapsista olevan viranomaisarviota enemmän. Tämä kertoo siitä, että tilanne on vakava ja että Venäjän toimia on jatkettava vastaavanlaisten tapausten estämiseksi tulevaisuudessa.

Venäjän toiminnan vaikutukset ovat kauaskantoisia, sillä siepatut lapset voivat joutua tilanteisiin, joissa heidän oikeuksiaan ja hyvinvointiaan loukataan. Tämä on erityisen huolestuttavaa, kun otetaan huomioon, että monet näistä lapsista ovat jo olleet #traumatisoituneita Ukrainan #sodan vuoksi.

ICC:n päätös on tärkeä askel kohti #vastuullisuutta ja #oikeudenmukaisuutta, mutta se ei riitä yksinään ratkaisemaan tilannetta. Tarvitaan kansainvälistä yhteistyötä ja #painostusta, jotta Venäjä lopettaisi #lasten #sieppaamisen ja #palauttaisi ne takaisin heidän perheilleen.

Lisäksi on tärkeää, että #kansainvälinen #yhteisö varmistaa, että vastaavat rikokset eivät toistu tulevaisuudessa.

Lue myös:


Satunnainen:


Vastaavia: