10557 latausta vuorokaudessa
9504 artikkelia

2023/07/09

Venäläisten huumorintaju on tunnetusti omaa luokkaansa, ja äskettäin tehdyn tutkimuksen mukaan tämä pätee myös poliittiseen huumoriin. Russian Levada Centerin hilpeässä kyselyssä ilmeni, että 68% venäläisistä haluaa Vladimir Putinin jatkavan presidenttinä vuoden 2024 vaalien jälkeen.

Kyselyn mukaan 29% Putinin uudelleenvalinnan puoltajista uskoo, että hän “johtaa oikeaa politiikkaa ja vahvistaa valtiota”. Toinen 20% vastaajista taas toteaa, että Putin on “hyvä presidentti”.

Kyselyssä ilmeni myös, että 17% vastaajista uskoo Putinin olevan “kansan ja vakauden puolella” ja että “vaihtoehtoja ei ole”.

Suurin osa Putinin uudelleenvalintaa toivovista on yli 55-vuotiaita, he luottavat televisioon ensisijaisena tietolähteenään ja ovat “venäläisten rikkaimpien” joukossa, kertoo kysely.

Kyselyn mukaan myös 39% vastaajista uskoo Putinin edustavan “lainvalvontaa”, mikä “ei ole juurikaan muuttunut kahden viime vuoden aikana”. Samalla 29% vastaajista uskoo hänen edustavan “tavallisia ihmisiä”, mikä on “korkein lukema koko havaintoajan”, kertoo tutkimus.

Venäjän seuraavat presidentinvaalit on määrä pitää maaliskuussa 2024.

Tämä tulee olemaan ensimmäiset presidentinvaalit Putinin tehtyä vuonna 2020 muutoksia maan perustuslakiin, jotka mahdollistavat hänelle uudelleenvalinnan.

Putin valittiin ensimmäisen kerran Venäjän presidentiksi vuonna 2000 ja palveli kaksi peräkkäistä kautta aina vuoteen 2008 saakka. Hänet valittiin uudelleen vuonna 2012 ja uudelleenvalittiin vuonna 2018.


Satunnainen:


Vastaavia: