Täyskontakti-nimisessä radio-ohjelmassa juontaja Vladimir Solovjev kommentoi väitteitä siitä, että venäläinen sotilaskomentaja Ivan Popov olisi erotettu tehtävistään Etelä-Ukrainan rintamalla. Popovin kerrotaan välittäneen ylemmälle johdolle realistisen kuvan rintamaolosuhteista ja valittaneen venäläissotilaiden kuolemista sekä vastatykistöjärjestelmän ja tiedustelun puutteista. Popov syytti Venäjän puolustusministeriötä ”iskevän meitä takaapäin, mestaavan armeijaa sen kaikkein vaikeimmalla hetkellä”.

Solovjev vertasi sotilaskomentajaa Jevgeni Prigožiniin ja kritisoi Popovin tuomista julkisuuteen. Hän oli sitä mieltä, että Popovin olisi pitänyt pitää asiat yksityisinä eikä tuoda niitä julkisuuteen. Solovjev sai kuitenkin huomata, että hänen katsojansa tukivat sotilaskomentajan kantaa.

Solovjev syytti ensin Popovia tunteellisuudesta, mutta itse hän menetti tunteensa. Hän huusi kuulijalle, joka ymmärsi erotetun sotilaskomentajan ja kyseenalaisti Solovjevin mielestä koko sodan oikeutuksen. Solovjev jatkoi raivoamistaan ja haukkui kuulijaa muun muassa älykääpiöksi ja paskakasaksi.

Solovjev ei selventänyt, mitä Andrei oli sanonut tai kysynyt, mutta jatkoi katkeran vihanpurkauksensa. Lopulta hän vetosi yleisöönsä ja pyysi heitä pysähtymään ja ajattelemaan ennen tunteisiin vetoavia lausuntoja. Hän varoitti, että kaikki muu johtaa anarkiaan ja kuolemaan.

Solovjev jatkoi edelleen valittaen Wagner-palkka-armeijan taistelijoista, jotka hänen mielestään ”lepäävät” sen sijaan, että osallistuisivat taisteluihin venäläisjoukkojen rinnalla. Hän kommentoi myös kadonneen venäläiskenraali Sergei Surovikinin kohtaloa pahanteisesti.

On selvää, että Venäjän valtakoneiston sisällä on jännitteitä ja erimielisyyksiä. Solovjevin tunteenpurkaukset ja kärjekkäät kommentit vain korostavat näitä säröjä. Venäjän valtakoneisto pyrkii peittämään totuuden ja kontrolloimaan tiedotusta, mutta tämänkaltaiset tapahtumat paljastavat sen vaikeuden. On tärkeää seurata tarkasti Venäjän mediaa ja eri näkökulmia, jotta saadaan kokonaisvaltainen kuva tapahtumista.

Katso viimeisin video Russian Media Monitor:

Lue myös:

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta