Ukrainan ja Venäjän välisessä sodassa näyttää olevan käännekohta, sillä Ukrainan joukot ovat saaneet viime aikoina aikaan merkittäviä tuloksia. Viro’n puolustusvoimien tiedustelupäällikkö eversti Margo Grosberg kertoo, että sekä Ukrainan joukkojen toiminta että merkit Venäjän asevoimien vaikeuksista viittaavat siihen, että Ukrainan joukot voivat pian odottaa parempaa menestystä vastahyökkäyksessä.

Ukrainalaiset ovat onnistuneet tuhoamaan venäläisten asevoimien komentopaikkoja ja logistiikkakeskuksia Bahmut’in alueella. Lisäksi he ovat saavuttaneet merkittävää menestystä valloittamalla tärkeitä alueita Bahmutin pohjois- ja eteläpuolella. Tämä mahdollistaa heille tykistötulen kohdistamisen kaupunkiin. Näiden saavutusten seurauksena venäläisillä joukoilla on ilmennyt huolto-ongelmia Bahmutissa.

Grosberg viittaa myös Venäjän kenraali Ivan Popovin lausuntoihin, jotka ovat herättäneet huolta hyökkääjän joukkojen tilanteesta. Popovin väitetään saaneen potkut lausuntojensa vuoksi. Hänen mukaansa etulinjan joukkoja ei kierrätetä, mikä aiheuttaa merkittäviä tappioita. Lisäksi jos ja kun Ukrainan tykistö iskee heihin, yksiköillä ei ole kykyä vastata.

Eversti Grosbergin mukaan kaikki tämä viittaa siihen, että Venäjän reservit ovat loppumassa, koska etulinjan joukkoja ei pystytä kierrättämään. Ukrainalaiset ovat siis lähellä suurempaa menestystä tässä puolustus-sodassa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta