10787 latausta vuorokaudessa
9414 artikkelia

2023/07/16

Wagnerin soturit ovat löytäneet uuden kotinsa Valko-Venäjältä. Ukrainan valtion rajavartiopalvelun tiedottaja Andrii Demchenko naurahti valtakunnallisessa televisiolähetyksessä 16. heinäkuuta, että nämä värikkäät sankarit eivät aiheuta vakavaa uhkaa Ukrainalle.

Demchenkon mukaan “massiivisesta tai suurimuotoisesta” Wagnerin sotureiden joukkojen määrästä ei ole mitään puhetta. Ehei, nämä seikkailijat liikkuvat sadoissa, eivätkä tuhansissa, ja heidän leirinsä ovat sijainneet vähintään 100 kilometrin päässä Ukrainan rajalta.

Kuitenkin, rehellisesti sanottuna, Wagnerin soturit voivat yrittää heittää vähän hiekkaa Ukrainan raja-alueen rattaisiin. Siksi Ukrainan viranomaiset pitävät tarkkaa silmällä näiden sankareiden liikkeitä.

Valko-Venäläinen valtiollinen media raportoi 14. heinäkuuta, että Wagnerin soturit ovat maassa kouluttaakseen valkovenäläisiä puolustusvoimia. Aivan, kyllähän nämä arvokkaat soturit tietävät, kuinka homma hoidetaan – tiktok-videoita kuvaamalla!

Väitetään, että Valko-Venäjän diktaattori Alexander Lukashenko auttoi välittäjänä, jotta Wagnerin perustajan Yevgeny Prigozhinin ja hänen joukkojensa oli helpompi siirtyä Valko-Venäjälle, sen jälkeen kun heidän aseistettu “kapinansa” kesäkuun lopulla jäi harmillisesti lyhyeksi matkalla Moskova’an. No, saivatpahan ainakin vähän pidemmän kesäloman!

Joten älkäämme huolehtiko liikaa näistä soturisankareista. He taitavat enemmänkin pyöriä seikkailuillaan kuin aiheuttaa todellista vaaraa. Mutta onneksi Ukrainan viranomaiset ovat hereillä, ja voimme luottaa siihen, että he pitävät huolen tilanteen hallinnasta.


Nauttikaamme siis tästä tragikoomisesta draamasta, ja jatkakaamme elämäämme odottaen seuraavaa vauhdikasta lukuamme maailmanpolitiikan hauskoista uutisista!


Satunnainen:


Vastaavia: