10461 latausta vuorokaudessa
9436 artikkelia

2023/07/16

Tamila Tasheva, Presidentti Volodymyr Zelenskyi’n pysyvä edustaja Krim’illä, paljasti uusia suunnitelmia koskien Venäjän kansalaisia ja yhteistyössä olleita ukrainalaisia niemimaalla.

Aluksi on tärkeää mainita, että Krimin tilanne on ollut monimutkainen ja herkkä aina Venäjän kyseenalaisesta liittämisestä vuonna 2014 lähtien. Tasheva kertoi, että Krimille on saapunut 500 000-800 000 venäläistä kansalaista laittomasti liittämisen jälkeen.

Tasheva on kuitenkin hyvin päättäväinen, ja hän ilmoitti, että ne venäläiset, jotka eivät poistu ennen niemimaan vapauttamista, kohtaavat “pakkovaltauksen”. Tämä kuulostaa vähän kuin televisiossa nähtyjen tosi-tv-ohjelmien tyyliin – “poistu vapaaehtoisesti tai joudut kävelemään ovesta ulos poliisien avulla”. Toivottavasti Krimin vapautus ei jää kiinni ihmisten kyvystä tehdä päätöksiä oikeaan aikaan.

Mutta se ei ole kaikki, Kyiv saattaa myös rankaista jopa 10 000 ukrainalaista niemimaalla, jotka ovat tehneet yhteistyötä venäläisten miehitysviranomaisten kanssa. Voin vain kuvitella, kuinka ukrainalaiset miettivät tällä hetkellä, onko viime aikoina ollut liikaa ystävällisiä hymyjä ryssien kanssa.

Onneksi Tasheva painotti, että ukrainalaiset, jotka asuvat venäläisten miehittämillä alueilla, eivät välttämättä ole yhteistyössä olleita. Joten, jos olet sattunut jäämään Krimille lomamatkalla, älä huoli, sinua ei välttämättä leimata pahantekijäksi – saatat vain olla uhrina Venäjän propagandalle, pelottelulle, oikeusjärjestelmälle ja jopa Venäjän kulttuurille ja kielelle. No, tämä kuulostaa kuin suoraan salkkareista – “kadonnut ukrainalainen Krimillä”.

Ja lopuksi, kyllä, on tärkeää harkita asianmukaista oikeudellista kehystä niille ukrainalaisille, jotka ovat aktiivisesti auttaneet venäläisiä miehitysviranomaisia. Joten jos olet suunnitellut ryhtyväsi vakoilu-uralle, voit unohtaa sen Ukrainassa.

Kokonaisuudessaan Ukrainan tilanne Krimin niemimaalla on edelleen monimutkainen ja vaatii vakavaa harkintaa ja toimintaa. Toivon kuitenkin, että tämä pieni näkökulma auttoi hieman piristämään päivääsi. Pysykää kuulolla, ja pitäkää lippu korkealla!


Satunnainen:


Vastaavia: