2023/08/17

Ukrainan puolustusvoimat etenivät Zaporizhzhia’n ja Donetsk’in alueilla samalla kun Venäjän hallitus ehdotti kiellon asettamista venäläisen sotatoiminnan kuvien julkaisulle, kertoi Institute for the Study of War (ISW) 16. elokuuta julkaistussa raportissaan.

Läntisellä Zaporizhzhian alueella ukrainalaisjoukot etenivät Robotynen koillispuolella “ja ovat todennäköisesti edistyneet laajemminkin ympäröivillä alueilla,” ISW raportoi.

Ukrainalaisjoukot vapauttivat myös Urozhaine-nimisen alueen Donetsk’issa.

Samaan aikaan venäläiset lainsäätäjät esittelivät lain, joka kieltäisi valokuvien ja videoiden julkaisun, joissa näytetään venäläisten sotilaallisia sijainteja ja joukkojen sijoittumista, ISW raportoi.

Ehdotettu tarkistus kieltää “videoiden tai valokuvien levittämisen, jotka voisivat vahvistaa venäläisen sotilasyksikön tappion,” ISW kirjoittaa.

Vaikka ehdotetun lain rikkojat voisivat saada jopa 500 000 ruplan sakot tai kolmen vuoden vankeustuomion, Venäjän puolustusministeriön sisältö on vapautettu kiellosta.

ISW:n mukaan samankaltainen laki otettiin käyttöön Venäjän miehittämässä Krim’issä sen jälkeen, kun Ukraina iski Krimin sillalle.

Nämä kaksijakoiset ehdotukset tukevat ISW:n näkemystä siitä, että “Kreml’in ja Venäjä’n puolustusministeriö pyrkivät saamaan suuremman hallinnan venäläisessä informaatiotilassa ja narratiiveissa, jotka liittyvät sotaan Ukraina’ssa.”


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:12.53