Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

Yhteensä: 42752 latausta vuorokaudessa.


2367 artikkelia

2023/09/06

Uusi kouluvuosi Venäjällä alkoi päivitetyn opetussuunnitelman myötä, joka sisältää sotilastaitoja ja Kreml’in propaganda’a Ukraina’n historiasta, raportoi Britannia’n puolustusministeriö tiedusteluraportissaan 6. syyskuuta. Viime vuonna parlamentin hyväksymät uudet opetussuunnitelmat sisältävät “Elämänturvallisuuden perusteet” vanhemmille oppilaille, mukaan lukien sotilaskoulutusmoduuli.

Raportin mukaan Venäjän nuorison on tarkoitus oppia käsittelemään automaattiaseita, kranaatteja, droneja ja ensiapua. Koululaiset voivat myös saada vierailuja venäläisiltä sotilailta, jotka ovat osallistuneet Ukrainan brutaaliin ja provosoimattomaan siviilejä vastaan kohdistuneeseen terrorismi-erikoisoperaatio’on. Päivitetty historianopetus edistää Venäjän propagandanäkökulmia Krimin miehityksestä ja tarjoaa perusteluja täysimittaiselle sodalle Ukrainaa vastaan.

Analyyseihin perustuen uusi opetussuunnitelma palvelee kolmea päämäärää. Ensinnäkin se pyrkii aivopesemään oppilaat sotimisen oikeutuksella Ukrainaa vastaan. Toiseksi se yrittää istuttaa heihin “sotaisaa mielenlaatua”, ja kolmanneksi se valmistaa oppilaat tulevaan mobilisointiin ja sijoittamiseen. Vuonna 2022 Venäjä lanseerasi uuden koulutunnin nimeltä “Keskusteluja tärkeistä asioista”, joka syöttää “patriotismia ja rakkautta isänmaahan” jo kuusivuotiaille lapsille.

Siihen kuului myös video-opetusta Venäjän viranomaisilta, mukaan lukien Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ja patriarkka Kirill. Tänä vuonna Venäjän opetusministeriö esitteli uusia historian oppikirjoja lukioille, jotka sisälsivät karttoja, joissa Ukrainan miehitetyt osat oli merkitty Venäjän alueeksi.

Opetusmateriaalit myös edistivät käsitystä, että ukrainalaiset ja venäläiset ovat “yksi kansa”, mutta Ukrainaa hallitaan tällä hetkellä “äärioikeistolaisena valtiona”.

Täällä meillä länsimaissa lapset leikkivät vielä pikkuautoilla ja barbie-nukeilla tuon ikäisinä…