2023/09/06

Kuinka mahtavaa! Britannia on viimein päättänyt, että Wagner-ryhmä, tuo venäläinen yksityinen sotilasryhmä, on terroristi’järjestö. Eikö olekin hienoa, että tämä päätös tehtiin vasta nyt, vaikka Wagner-ryhmä on ollut toiminnassa jo vuosia?

Päätös astuu voimaan 13. syyskuuta, jolloin Wagner-ryhmän jäsenyys, sen logon käyttö tai järjestön tukeminen muuttuu rikokseksi Britanniassa. Mutta eikö tämän olisi pitänyt tapahtua jo aikoja sitten? Wagner on toiminut Venäjän sotakoneena ulkomailla, levittäen tuhoa ja väkivaltaa kaikkialle, missä se on liikkunut.

“Viimein Britannia on herännyt todellisuuteen ja nähnyt Wagnerin sellaisena kuin se todella on – terroristijärjestönä”, sanoo Britannian sisäministeri Suella Braverman. Ja niinhän se on. Wagner on levittänyt tuhoa ja kauhua kaikkialle, missä se on liikkunut, toimiessaan Vladimir Putin’in Venäjän sotakoneena.

Tämän päätöksen taustalla on myös Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyi’n vaatimukset, että Wagner-ryhmä tulisi luokitella terroristijärjestöksi. Lisäksi Britannian sisäministeriö on ottanut huomioon järjestön toiminnan laadun ja laajuuden.

Britannia on myös asettanut sanktioita Venäjää vastaan sen hyökättyä Ukrainaan vuonna 2022. Ja he ovat jatkaneet sanktioiden lisäämistä, nyt myös 13 yksilöä ja yritystä, jotka liittyvät Wagnerin toimintaan Afrikassa. Hyvä niin, sillä Wagner ei ole ainoastaan Venäjän ongelma, vaan se levittää tuhoa myös Afrikassa.

Wagner-ryhmän johtaja Yevgeny Prigozhin kuoli elokuussa yksityiskoneen “onnettomuudessa”. Vaikka onnettomuuden syyt ovat epäselviä, USA:n viranomaiset pitävät mahdollisena pommin räjähtämistä tai muuta sabotointia syynä onnettomuuteen. Venäjä hylkäsi Brasilia’n tarjouksen avusta onnettomuuden tutkinnassa.

Prigozhin yritti kapinaa Venäjän hallitusta vastaan, mutta keskeytti sen äkillisesti. Hän valtasi Rostov’in kaupungin ja marssi kohti Moskova’a ennen kuin lopetti kapinan. Sen jälkeen hän pääsi vapaaksi epäselvissä olosuhteissa ja väitti olevansa Afrikassa ennen kuolemaansa.

Wagner-ryhmä tuli surullisen kuuluisaksi vuonna 2022, kun se otti riveihinsä tuhansia Venäjän vankiloista vapautettuja rikollisia, mukaan lukien raiskaajia ja murhaajia, käyttäen heitä tehokkaina mutta uhrattavina hyökkäysjoukkoina.

Liettuan parlamentti tunnusti Wagner-ryhmän terroristijärjestöksi jo maaliskuussa 2023. Britannian päätös tulee liian myöhään, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Wagner-ryhmä on ansainnut tämän leiman jo kauan sitten, ja toivottavasti muut maat seuraavat Britannian esimerkkiä ja ryhtyvät toimiin tämän vaarallisen ryhmän kitkemiseksi maailmasta.

Koska Suomi tekee saman päätöksen? – Sen perusteella voimme suojata yhteiskuntaa Venäjä’n terrorismi’lta!


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/28 15:11.36