9551 latausta vuorokaudessa

7527 artikkelia

2023/07/20


Britannia’n hallitus ilmoitti 20. heinäkuuta uudesta sanktio’iden aallosta, joka kohdistuu 13 yksilöön ja yritykseen, jotka ovat yhteydessä Wagner Groupin toimintaan Malissa, Keski-Afrikan tasavallassa (CAR) ja Sudanissa.

Yksi henkilöistä, johon Iso-Britannia on kohdistanut toimensa, on Ivan Maslov, Wagner Groupin päällikkö Malissa. Häntä syytetään yli 500 ihmisen joukkomurha’sta Mouran kaupungissa maaliskuussa 2022.

Yhdysvaltain hallitus asetti Maslovin sanktiolistalle toukokuussa 2023 ja seurasi sitä neljän yrityksen sanktioinnilla, jotka ovat yhteydessä tähän ryhmään kesäkuussa.

“Missä tahansa Wagner toimii, se aiheuttaa katastrofaalisia vaikutuksia yhteisöille, pahentaa olemassa olevia konflikteja ja vahingoittaa niiden isäntämaiden mainetta”, julisti Andrew Mitchell, Iso-Britannian kehitys- ja Afrikka-asioista vastaava ministeri.

Iso-Britannia ilmoitti myös sanktioista kahdelle Wagnerin johtajalle, jotka toimivat Keski-Afrikan tasavallassa, Vitalii Perfileville ja Konstantin Pikaloville, jotka ovat tahallisesti kohdistaneet väkivaltaa siviileihin. Iso-Britannia uskoo, että Pikalov on lähellä Yevgeny Prigozin’ia, Wagnerin johtajan, neuvonantajana.

Prigozhin ja useat avainkomentajat oli jo aiemmin asetettu sanktiolistalle Iso-Britannian toimesta heidän osallistuessaan Venäjä’n hyökkäykseen Ukraina’an. “Nämä toimenpiteet rajoittavat heidän taloudellista liikkumavaraansa estämällä Iso-Britannian kansalaisia, yrityksiä ja pankkeja tekemästä kauppaa heidän kanssaan sekä jäädyttämällä mahdolliset varat, jotka heillä on Iso-Britanniassa, ja asettamalla matkustuskiellon”, raportti julisti.

Iso-Britannian tiedusteluraportti 16. heinäkuuta paljasti, että ryhmän pyrkimys ylläpitää laajaa läsnäoloa Afrikan maissa on hyväksytty Moskova’ssa.

Yhdysvaltain valtiovarainministeriö asetti 27. kesäkuuta sanktioita neljälle yritykselle ja yhdelle Wagneriin liittyvälle yksilölle, jotka ovat harjoittaneet laitonta kullan louhintaa ja kauppaa Afrikassa. Nämä toiminnat tukevat palkkasoturiyritystä.

Sanktioitujen listalla olivat Midas, Kesk-Afrikan tasavallassa toimiva kaivosyritys, Diamville, kullan ja timanttien ostoyritys CAR:ssa, Industrial Resources, Dubaissa toimiva teollisuustuotteiden jakelija, sekä OOO DM, venäläinen yritys, joka osallistui myös kullan kaupankäyntijärjestelyyn.

Tämä toimenpide seurasi aiempaa sanktioaaltoa tammikuussa 2023, jolloin USA:n valtiovarainministeriö nimesi ryhmän “merkittäväksi kansainväliseksi rikollisjärjestöksi” ja kohdisti toimintansa sen tukiverkostoon maailmanlaajuisesti.


Satunnainen:


Vastaavia: