Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Ase’iden #salakuljetus #PohjoisKorea’sta #Venäjä’lle

2023/10/08

Pohjois-Korea ja Venäjä lisäävät junaliikennettä asekaupan merkeissä!

Uusin raportti herättää raivoa maailmanpolitiikan areenalla, kun Pohjois-Korean ja Venäjän välinen junaliikenne on kasvanut dramaattisesti Kim Jong-unin ja Vladimir Putinin viimeisimmän tapaamisen jälkeen. Eikä syytä hyvään löydy, sillä näyttää vahvasti siltä, että tämä lisääntynyt aktiviteetti viittaa aseiden salakuljetukseen.

AFP uutisoi asiasta, ja satelliittikuvat eivät jätä sijaa epäilyksille. Vähintään 70 tavaravaunua on parkkeerattuna Pohjois-Korean ja Venäjän rajalla sijaitsevalla Tumangangin rautatieasemalla, ja tätä määrää on kuvailtu “ennennäkemättömäksi”. Tämä ei ole mikään tavallinen rahtiliikenne, ja kaikki viittaa siihen suuntaan, että kyseessä on aseiden salakuljetus.

Alan asiantuntijat ovat yhtä mieltä: “Tämä aktiivisuus viittaa vahvasti siihen, että Pohjois-Korea toimittaa aseita ja ammuksia Venäjälle.” Kyseessä on vakava turvallisuusuhka, joka uhkaa koko maailmaa.

Mikä tekee tilanteesta vieläkin huolestuttavamman, on se, että laivakonteilla suojatut vaunut tekevät mahdottomaksi selvittää, mitä nämä junat todella kuljettavat sisällään. Onko tässä kyseessä massiivinen aseiden piilottelu vai vielä synkemmät salaisuudet?

USA ei jäänyt sanattomaksi ja varoitti, että Pohjois-Koreasta Venäjälle suuntautuva aseiden vienti rikkoisi suoraan useita YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmia, mukaan lukien ne, joiden puolesta Venäjä itse on äänestänyt. Kansainväliset sopimukset ja turvallisuusnormit näyttävät olevan vaarassa, ja tämä tilanne vaatii kiireellisiä toimia.

Maailma ei voi jäädä välinpitämättömäksi tällaisen vaarallisen toiminnan edessä. On aika vaatia vastuullisuutta ja avoimuutta kansainvälisiltä toimijoilta, jotka uhkaavat maailmanrauhaa omien intressiensä nimissä.