2023/10/10

Suomen Puolustusvoimat suorittaa suunnitellun valvontalennon Baltian maiden ilmatilassa Viro’n, Liettua’n ja Latvia’n yllä 10. lokakuuta 2023. Tämä lentotoiminta on osa normaalia Nato’n jäsenmaiden välistä yhteistoimintaa ja on tärkeä osa alueen turvallisuutta.

Näitä valvontalentotoimintoja suoritetaan jatkossakin Puolustusvoimien toimesta kansainvälisessä ilmatilassa sekä yhteistyössä kansainvälisten kumppaneiden kanssa myös Suomen ilmatilassa. Näillä lennoilla pyritään kehittämään Puolustusvoimien kansainvälistä yhteensopivuutta, parantamaan yhteistä tilannetietoisuutta sekä vahvistamaan kansallista puolustusta.

Tärkeää on huomata, että näiden valvontalentotoimintojen yksityiskohdat eivät ole julkisesti saatavilla operaatioturvallisuussyistä. Tämä varmistaa, että lennot suoritetaan turvallisesti ja tehokkaasti, samalla kun ne tukevat alueen vakautta ja turvallisuutta.

Baltian maiden ilmatilassa suoritetut valvontalentotoiminnot ovat osa laajempaa turvallisuusyhteistyötä, joka vahvistaa alueen puolustuskykyä ja antaa selkeän viestin turvallisuuden takaamisesta. Suomen Puolustusvoimat on sitoutunut yhteistyöhön kansainvälisten kumppaneidensa kanssa ja osallistuu aktiivisesti alueellisen turvallisuuden ylläpitämiseen.

Tämänkaltaiset toimet ovat olennainen osa Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa, ja ne auttavat ylläpitämään alueen vakautta ja turvallisuutta. Valvontalentotoimintojen jatkaminen Baltiassa ja muissa alueilla tukee Suomen puolustuskykyä ja yhteistyötä kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

Lue alkuperäinen tiedote: LINKKI


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:08.55