10461 latausta vuorokaudessa
9439 artikkelia

2023/04/26

Kansainvälinen #toimittajaverkosto on julkaissut tietoa asiakirjoista, jotka paljastavat #Venäjä’n #vaikuttamispyrkimykset #Baltia’n maissa. Julkaistut #asiakirjat ovat herättäneet huolta ja nostaneet esiin kysymyksiä Venäjän suhteista #BaltianMaihin.

#Asiakirjoista ilmenee, että Venäjä pyrki vähentämään NATO’n vaikutusvaltaa Baltian maissa ja samalla lisäämään oman #vaikutusvallan ja #kulttuurin merkitystä. Tavoitteena oli myös vakuuttaa kansainvälinen yhteisö siitä, että #Venäjä on valmis #sotilaalliseen yhteenottoon, mikäli sen #vaatimuksia ei noudateta.

Suunnitelmat olivat samankaltaisia kaikissa kolmessa Baltian maassa, eli #Viro’ssa, #Latvia’ssa ja #Liettua’ssa. Venäjän tavoitteena oli vaikuttaa näiden maiden poliittiseen päätöksentekoon ja siten saada niistä ote.

Vaikka Baltian maiden tilanne on tällä hetkellä vakaampi kuin muutama vuosikymmen sitten, Venäjän toimet Baltian suhteen herättävät edelleen huolta. Yhdysvaltain entinen #apulaisulkoministeri #DanFried’in kommentit Baltian maiden Nato-jäsenyydestä ovatkin ajankohtaisia.

Friedin mukaan vain Baltian maiden #NatoJäsenyys on pelastanut ne Venäjän #hyökkäykseltä. Venäjän suunnitelmat Baltian maiden vaikutusvallan kasvattamiseksi ovat herättäneet huolta ja korostavat Nato-jäsenyyden merkitystä Baltian maiden turvallisuuden kannalta.

Julkaistut asiakirjat ovat herättäneet kysymyksiä Venäjän suhteista Baltian maihin ja niiden turvallisuudesta. On tärkeää, että Baltian maiden #turvallisuutta ja #itsemääräämisoikeutta puolustetaan jatkossakin. #Yhteistyöllä ja kansainvälisellä tuella voidaan turvata Baltian maiden #vakaus ja #turvallisuus.


Satunnainen:


Vastaavia: