2023/11/05

Oho! Venäläiset ja ukrainalaiset näyttävät kilpailevan siitä, kumpi osaa pelata särkyneillä laivoillaan paremmin. Jos tarkastelemme satelliittikuvia, jotka julkaistiin 5. marraskuuta, voimme nähdä, että Ukraina’n hyökkäys Krim’ille 4. marraskuuta on vahingoittanut venäläisen ohjusveneen “Askoldia”. Laivaston kapteeni Andrii Ryzhenko kertoi Radio Free Europe/Radio Libertyn Schemes-ohjelmalle, että “Voitte nähdä sen edelleen kelluvan, mutta laivan yläosa on merkittävästi vaurioitunut”.

Kuulemma “Askold”-laiva voi kuljettaa jopa kahdeksan Kalibr-ohjusta, joita venäläiset joukot käyttävät iskeäkseen Ukrainan infrastruktuuriin. Tämä tuho kuulostaa hyvältä!

Aiemmin 4. marraskuuta ilmavoimien komentaja Mykola Oleshchuk ilmoitti, että ukrainalaiset joukot iskivät venäläiseen Kalibr-ohjuksia kuljettavaan laivaan hyökkäyksessä Venäjän miehittämään Krimiin. Kuitenkaan hän ei antanut laivan nimeä, joten saattaa olla, että me joudumme tekemään “tutkivaa journalismia” selvittääksemme, mikä laiva on kyseessä!

Venäjän puolustusministeriö myönsi, että ukrainalais-isku vaurioitti laivaa, joka sijaitsi Kerch’in telakalla Krimin kaupungissa. Venäjän valvoma media raportoi asiasta 4. marraskuuta. Onneksi ei näytä siltä, että kukaan olisi loukkaantunut, vaikka yksi ohjus osui telakan kuivatelakalle.

Myöhemmin Venäjän puolustusministeriö väitti, että Ukrainan asevoimat laukaisivat 15 ohjusta telakanrakennuslaitokseen Kerchissä. Venäläiset ilmapuolustusjärjestelmät ampuivat alas kolmetoista ohjusta. Voi vain kuvitella, kuinka kiireisiä venäläiset puolustusjoukot ovat olleet!

Viime heinäkuusta lähtien miehittäjäjoukkoja vastaan on säännöllisesti hyökätty drone’illa ja ohjuksilla Krimin miehitettyihin sotilastukikohtiin ja infrastruktuuri’in. Hyökkäykset Krimin miehittäjien ja sen lähellä sijaitsevien laivallisten kohteiden kimppuun ovat selvästi lisääntyneet kesän aikana.

Hyökkäykset ovat suurelta osin kohdistuneet venäläisten logistiikkareitteihin Krimille ja ulos sieltä, samoin kuin Venäjän Mustanmeren laivaston ampumatarvikkeiden varastoihin, jotka sijaitsevat miehitetyssä satamakaupungissa Sevastopol’issa. Krim on keskeinen logistiikkakeskus Venäjän joukoille eteläisessä Ukrainassa.

Näyttää siltä, että kumpikin osapuoli pelaa tätä vaarallista peliä omalla tavallaan – toisilla on ohjuksia, toisilla satelliittikuvia, mutta yksi asia on varma: tämä sota ei näytä laantuvan aivan heti!


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:04.53