2023/11/22

Euroopan NATO-maiden on herättävä – Venäjän uhka vaatii kiireellisiä toimia.

Euroopan Nato-maiden on aika herätä todellisuuteen, sillä Saksan ulkopoliittisen tutkimuslaitos DGAP:n tuore tutkimus varoittaa, että meillä on vain “viidestä yhdeksään vuotta” aikaa valmistautua Venäjän mahdolliseen sotilaalliseen hyökkäykseen. Tämä ei ole vain kauhutarina, vaan vakava varoitus, joka on otettava äärimmäisen vakavasti.

DGAP:n turvallisuus- ja puolustuskeskuksen tutkijoiden, Christian Möllingin ja Torben Schützin, mukaan Eurooppa on kilpajuoksussa aikaa vastaan parantaakseen puolustuskykyään. Venäjä on jo muuttanut sotataloudeksi asetuotantonsa Ukraina’n vastaisen sodan aikana, ja sen sotakyky on nyt suurempi kuin ensisilmäyksellä voisi kuvitella.

Saksa ja Nato käyvät “kilpajuoksua aikaa vastaan” parantaakseen puolustuskykyään, mutta onko se riittävää? DGAP:n tutkimus varoittaa, että Naton nykyinen pelotepotentiaali saattaa olla riittämätön estämään Venäjän hyökkäystä esimerkiksi Baltia’n maihin.

Saksan puolustusministeri Boris Pistorius on korostanut tarvetta uudistaa Bundeswehrin puolustuspolitiikkaa ja puhunut jopa “sotavalmiudesta”. Eurooppa on herättävä siihen tosiasiaan, että sota on palannut Putin’in aggressiivisen hyökkäyksen myötä. Saksan on oltava Euroopan selkäranka pelotteen ja kollektiivisen puolustuksen suhteen. Sota-ajatus tullee jatkumaan vielä Putinin kuoleman jälkeenkin.

Tutkimus olettaa, että Venäjä pystyy jäädyttämään sodan Ukrainassa, mikä antaisi sille aikaa rakentaa uudelleen maavoimansa. Ukrainan tilanne ei näytä rohkaisevalta, ja Venäjä on asemasodassa etulyöntiasemassa elektronisesti valvotuilla taistelukentillä. Naton on vahvistettava pelotettaan ja varauduttava siihen, että Venäjä voi nopeasti rakentaa maavoimansa uudelleen ja ylittää nykyisen pelotepotentiaalin Euroopassa.

Asiantuntijoiden mukaan Venäjä saattaa tarvita kuudesta kymmeneen vuotta armeijansa uudelleenrakentamiseen, joten Nato on tiukassa aikataulussa. “Viidestä yhdeksään vuotta” ei ole paljon aikaa varustautua, ja Venäjän hyökkäys Naton alueelle on realistinen uhka.

Nyt ei ole enää kysymys siitä, onko Saksan ja Naton oltava valmiita sotaan, vaan siitä, milloin se tapahtuu. Euroopan on herättävä ja otettava vakavasti tämä varoitus ennen kuin on liian myöhäistä. Vastuuttomuus tässä tilanteessa voi johtaa katastrofiin, ja Euroopan on osoitettava yhtenäisyytensä ja voimansa turvatakseen rauhan ja vakauden mantereella.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 18:50.21