9976 latausta vuorokaudessa
8005 artikkelia

2023/12/08

Venäjän uhka kasvaa: Aikapommi naapurina vaatii pikatoimia!

Ukrainan sodan synkästä alkumetreistä lähtien Vladimir Putin’in ja Kremlin valtarakenteet ovat tiukentaneet otettaan venäläisten tiedonvälityksestä ja mediankäytöstä. Riippumattomat tiedotusvälineet on joko suljettu tai leimattu ulkomaisiksi agenteiksi, mikä on sysännyt maan tiedonkulun Putinin kontrolliin.

Tuoreimpana kierroksena Venäjän sisäministeriö esittää lakialoitetta, joka vaatisi ulkomaalaisia allekirjoittamaan “uskollisuussopimuksen” astuessaan maahan. Tämä laki olisi järkyttävä rajoitus sananvapaudelle, kieltäen ulkomaalaisilta oikeuden arvostella Venäjän virallista politiikkaa ja vaatien heitä kunnioittamaan Neuvostoliitto-sotahistoriaa sekä perinteisiä perhearvoja.

Ukrainan sodassa Kreml’illä on selkeä eksistentiaalinen tavoite – tuhota Ukrainan valtio ja palauttaa ukrainalaiset osaksi niin kutsuttua “venäläistä maailmaa” (ruski mir). Tätä tavoitetta tuetaan kansan aivopesulla ja historian vääristelyllä, joka oikeuttaa Venäjän hyökkäyksen.

Kammottavinta on, että aivopesu alkaa jo koulusta, kun patrioottisia oppitunteja käytetään nuorten mielten muokkaamiseen ja lännen asettamiseen vihollisen asemaan. Jos tämä indoktrinaatio jatkuu seuraavat kymmenen vuotta, Suomi voi saada pian naapurikseen taas erittäin vaarallisen valtion.

Länsi on yrittänyt eristää Venäjä’ä, mutta samalla Kremlin tavoitteena on myös eristää itsensä. Pitkällä aikavälillä tämä eristäytyminen ei voi olla vaikuttamatta kansainvälisiin suhteisiin. Suomi seisoo aikapommin vieressä, ja sen on otettava tilanne vakavasti.

Saksan arvostettu ulkopoliittinen seura DGAP on antanut hälyttävän viestin Nato’n suuntaan. Tutkijoiden mukaan Natolla on vain viidestä yhdeksään vuotta aikaa valmistautua Venäjän mahdolliseen hyökkäykseen. Puola’n kansallisen turvallisuusviraston johtaja varoittaa vieläkin synkemmällä arviolla – Natolla ja sen itäisillä jäsenmailla on vain kolme vuotta aikaa välttää sota Venäjän kanssa.

Vaikka skenaariot saattavat hieman liioitella tilannetta, viesti on selvä: Venäjä ei ole enää kysymysmerkki naapurissa, vaan uhka, joka on otettava vakavasti. Ukraina’n auttaminen ja Venäjän pysäyttäminen on mahdollista vain USA:n ja Eurooppa-maiden yhteisellä tuella. Suomen on aika herätä todellisuuteen ja varustautua, kun aikapommi vieressämme räjähtää.

Lue myös:


Satunnainen:


Vastaavia: