Molotovin koktaili on itsetehty tulipommi, joka koostuu yleensä palavasta nesteestä, kuten bensiinistä, pullon sisällä. Se on nimetty neuvostoliittolaisen poliitikon Vyacheslav Molotovin mukaan. Molotovin koktailit ovat olleet käytössä erilaisissa konflikteissa ja mellakoissa eri puolilla maailmaa.

Tyypillisesti Molotovin koktaili koostuu seuraavista osista:

Pullon valmistus: Käytetään tyypillisesti lasipulloa. Pullon kaula on usein kääritty rätillä tai kangasnauhalla, joka toimii sytytyslaitteena.

Palava neste: Yleensä bensiini, diesel tai muu helposti syttyvä neste, myös käsidesiä voi käyttää.

Sytytys: pullon kylkeen teipataan esimerkiksi tähtisädetikku joka sytytetään ennen pullon heittämistä. Myös palavalla nesteellä kostutettu palava rätti soveltuu tarkoitukseen.

Molotovin koktailin tarkoitus on aiheuttaa esimerkiksi palo moottoritilassa tai sisätilassa sekä muuta haittaa vihollisen ajoneuvolle.

On kuitenkin tärkeää korostaa, että tämäntyyppiset improvisoidut aseet ovat erittäin vaarallisia ja laittomia. Niiden käyttö on rikos ja voi aiheuttaa vakavia vammoja tai kuoleman sekä merkittävää omaisuusvahinkoa. Kansainväliset ja kansalliset lait kieltävät tällaisten aseiden käytön, valmistuksen ja hallussapidon, ja niiden käyttöä pidetään vakavana turvallisuusuhkana.

Jos Suomi olisi sotatilassa, niin vihollisen ajoneuvon moottoritilaa taikka imuilmanottoa kohden kannattaa tähdätä.

Alla video jossa ukrainalainen siviili heittää polttopullon #Venäjä’n federaation hyökkäys-ajoneuvon kylkeen Ukraina’n omistamalla alueella.

Lue myös:

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta