11046 latausta vuorokaudessa
9585 artikkelia

2023/11/30

Venäjän sotakoneisto hajoamassa Itä-Ukrainassa: Institute for the Study of War (ISW) paljastaa karun totuuden.

Yhdysvaltalainen ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW) on julkaissut tuoreimman tiedustelukatsauksensa, joka maalaa synkän kuvan Venäjän hyökkäyssodan vaikeuksista Itä-Ukrainassa. Ukrainan yleisesikunnan raportoimat tiedot 29. marraskuuta ovat kuin sysimusta pilvi Venäjän sotakoneiston yllä.

Krynkyn lähistöllä Dnepr-joen eteläpuolella toimivat Venäjän merijalkaväen joukot eivät ole ainoastaan epäonnistuneet hyökkäämään ukrainalaisten asemiin vaan ovat myös kieltäytyneet toteuttamasta käskyjä. Tämä ei ole pelkkä vastoinkäyminen, vaan selkeä osoitus Venäjä’n kyvyttömyydestä johtaa joukkojaan tehokkaasti.

Syiksi tähän nöyryyttävään epäonnistumiseen mainitaan Venäjän joukkojen täydellinen puute tykistökoordinaatiossa, taktisen tiedustelutiedon välittämisessä ja omien miinakenttien sijainnista kommunikoinnissa. Voiko olla mahdollista, että maailman toiseksi suurin sotilasmahti (Ukrainassa) ei kykene pitämään omia joukkojaan ajan tasalla perustiedoissa?

Kuva on vielä synkempi, kun paljastuu, että jopa 50 venäläissotilasta on haavoittunut tai menettänyt henkensä viimeisen kuukauden aikana omiin miinakenttiin. Kenen vastuulla tämä verilöyly on? (Putin’in!) Joukkojen komentajien kyvyttömyys välittää tarkkoja sijaintitietoja omille iskuryhmilleen on johtanut tähän karmivaan tilanteeseen.

Venäjän sotilasjohto ei myöskään ole onnistunut luomaan toimivaa komentorakennetta Herson’in alueelle. Tämä ei ole ainoastaan strateginen epäonnistuminen vaan myös isku venäläisjoukkojen moraaliin ja taistelukykyyn. Kuvitellaanko Venäjällä, että voimakas armeija voi toimia ilman yhtenäistä komentoa? Tämä on vakava loukkaus kaikkia niitä sotilaita kohtaan, jotka joutuvat kärsimään tällaisen epäpätevyyden seurauksista.

ISW:n tuorein raportti paljastaa, että Venäjän sotakoneisto on hajoamassa omien epäonnistumistensa painon alla. Kyvyttömyys koordinoida toimintoja, välittää olennaista tiedustelutietoa ja ylläpitää yhtenäistä komentorakennetta eivät ole ainoastaan teknisiä puutteita, vaan ne kertovat syvemmistä ongelmista Venäjän armeija’n ytimessä.

Vaikka Venäjä jatkaa propaganda’koneistonsa pyörittämistä voitokkaista tarinoistaan, totuus tulee väistämättä päivänvaloon. Venäjän sotakone on rikki, sen komponentit eivät toimi yhteen, ja se on tuomittu epäonnistumaan Itä-Ukraina’ssa. Toivottavasti maailma näkee tämän vakavana varoituksena ja ottaa opiksi siitä, että sortuessaan omiin virheisiinsä suurvalta voi muuttua jättiläisen painajaiseksi.


Satunnainen:


Vastaavia: