Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2869 artikkelia

0:00

2023/12/01

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov astui jälleen aivopierujen polulle perjantaina Skopje’ssa, kun hän osallistui Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin kokoukseen Pohjois-Makedonia’ssa. Lavrovin ilmeetön naama ei kuitenkaan peittänyt hänen valheitaan, kun toimittajat utelivat häneltä lehdistönvapaudesta Venäjällä.

Keskustelu kävi kuumana, kun Deutsche Wellen rohkea toimittaja päätti haastaa Lavrovin. Kysymyksen aiheena oli Venäjän mahdollinen vetäytyminen Etyjistä, mihin Lavrov vastasi tylysti, heittäen samalla ripauksen kakkaa korvien välistä.

“Minulla ei ole aavistustakaan, mistä olet hankkinut toimittajan koulutuksesi”, Lavrov tokaisi kuin vanha kouluttaja, joka arvostelee oppilastaan heikosta suorituksesta. Hän syytti samalla toimittajaa sanojensa vääristelystä, aivan kuin iva olisi ollut huonosti ymmärretty.

Keskusteluun liittyi myös Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova, joka ei voinut vastustaa tilaisuutta heittää lisää korvavaikkua kehiin. Zaharova kommentoi Deutsche Wellen kysymystä korostaen, että “Venäjällä on sananvapaus, toisin kuin Saksa’ssa.” Tässä vaiheessa voin vain kuvitella, että hän suutahti itsekseen näennäisen ristiriitaisesta väitteestään.

Lavrovin ja Zaharovan nokkelat vastaukset herättivät varmasti hymyjä, vaikka Etyjin kokouksen päätavoite olikin keskustella vakavista turvallisuuskysymyksistä. Lavrov näytti olevan huippuformissa, kun hän jonglöörasi diplomaattisten vastausten ja valheiden välillä.

Jääkäämme siis seuraamaan, jatkaako Lavrov stand-up-diplomatiaansa tulevissa tilaisuuksissa vai vaihtaako hän vakavampiin sävyihin. Toistaiseksi voimme vain nauttia Venäjä’n ulkoministerin törkeästä otteesta maailmanpolitiikan näyttämöllä.