2023/12/04

Interkontinentaalinen ballistinen ohjus (ICBM) on ballistinen ohjus, jonka kantama on yli 5 500 kilometriä, ja se on pääasiassa suunniteltu ydinaseiden kuljettamiseen (yksi tai useampi termoydinase). Myös perinteiset, kemialliset ja biologiset aseet voidaan toimittaa vaihtelevalla tehokkuudella, mutta niitä ei koskaan ole käytetty ICBM:illä. USA, Venäjä, Kiina, Ranska, Intia, Britannia, Israel, Pohjois-Korea ja Iran ovat ainoat tiedossa olevat maat, joilla on käytössään toimivia ICBM:itä.

Varhaisilla ICBM:illä oli rajallinen tarkkuus, mikä teki niistä sopivia käytettäviksi vain suurimpia kohteita vastaan, kuten kaupunkeja.

ICBM:t eroavat muista ballistisista ohjuksista suuremman kantaman ja nopeuden ansiosta: välimatkaohjukset (IRBM), keskimatkaohjukset (MRBM), lyhyen matkan ohjukset (SRBM) ja taktiset ballistiset ohjukset (TBM).

Kuinka Yhdysvaltain ilmavoimat kuljettaa ydinkärjen, ICBM-ohjuksensa läpi Great Fallsin, Montanan Malmstromin lentotukikohtaan?. Katso video alla.

Yhdysvaltain ilmavoimat suorittaa tarkkaan suunniteltuja ja turvallisuuteen keskittyviä operaatioita kuljettaessaan interkontinentaalista ballistista ohjusta (ICBM) varustettuna ydinkärjellä. Eräs näistä operaatioista tapahtuu Great Fallsin kaupungin kautta Montanassa, päättyen Malmstromin ilmavoimien tukikohtaan. Seuraavassa kerron, miten tämä vaikuttava liike tapahtuu.

Yhdysvaltain ilmavoimien tukikohta Malmstrom sijaitsee Great Fallsin kaupungin lähellä Montanassa. Kun ICBM-ohjuksen ydinkärki kuljetetaan tälle tukikohdalle, tarkka suunnittelu ja vahva turvallisuus ovat avainasemassa. Operaatioon osallistuu erikoistunutta henkilöstöä, joka on koulutettu huolellisesti käsittelemään ydinaseiden kuljetuksia.

Kuljetusoperaation aikana ilmavoimat tekee yhteistyötä paikallisen lainvalvonnan kanssa, erityisesti Great Fallsin poliisin kanssa. Poliisivoimat antavat saattueelle tarvittavan suojan ja valvonnan varmistaakseen, että kuljetus tapahtuu sujuvasti ja turvallisesti. Tämä yhteistyö varmistaa myös siviilien turvallisuuden ja vähentää mahdollisia häiriöitä liikenteessä.

Vaikka tarkat yksityiskohdat kuljetusreitistä pidetään luottamuksellisina turvallisuussyistä, on tiedossa, että kuljetus vaatii erityisiä lupa- ja valvontamenettelyjä. Lisäksi alueen asukkaille annetaan etukäteen tietoa kuljetuksesta ja siitä, mitä odottaa. Tämä avoimuus auttaa vähentämään mahdollisia huolenaiheita ja varmistamaan yhteisön turvallisuuden.

Kuljetusoperaatio on osa laajempaa strategista järjestelmää, jonka tarkoituksena on ylläpitää kansallista turvallisuutta ja varmistaa Yhdysvaltain puolustuskyky. Yhdysvaltain ilmavoimat jatkaa näitä huolellisesti suunniteltuja kuljetuksia varmistaakseen, että sen ydinaseet ovat valmiina ja suojattuina tarvittaessa.

Tämä prosessi korostaa yhteistyön ja tarkan suunnittelun merkitystä varmistettaessa, että ydinaseiden kuljetukset tapahtuvat turvallisesti ja tehokkaasti. Great Fallsin ja Malmstromin väliset kuljetukset ovat osa laajempaa pyrkimystä ylläpitää kansallista turvallisuutta ja varmistaa, että Yhdysvaltain puolustusvoimat ovat valmiina vastaamaan mahdollisiin uhkiin.

Katso video alta:


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 05:58.56