2023/12/10

Venäläisagentit värväävät koronarokote-kriittisiä Norja’ssa.

Venäjän tiedustelupalvelut ovat jälleen kerran osoittaneet kykynsä petokseen ja vaarantaneet Pohjois-Norjan turvallisuuden. Viimeisin koukero heidän repertuaarissaan on värvätä “Omilla Aivoilla Ajattelevia” koronarokote-kriittisiä henkilöitä. Todellisuudessa nämä Venäjän erikoisagentit eivät epäröi käyttää kaikkia mahdollisia keinoja vakoillakseen ja kerätäkseen tietoa.

Venäjän maantieteellisen seuran verhoon kätkeytyvät nämä petolliset agentit, vaikka tosiasiassa kyseessä on organisaatio, joka on yhteydessä Venäjän puolustusministeri Sergei Šoiguun. Näennäinen yhteys sivistyksen ja maantieteen parissa toimivaan organisaatioon on vain veruke, jonka taakse nämä häikäilemättömät vakoilijat voivat piiloutua.

Norjan viranomaiset, kuten NRK, ABC Nyheter ja Current TV, ovat tuoneet esille tämän hälyttävän tilanteen, jossa Venäjän agentit pyrkivät värväämään vakoilijoita. Finnmarkin poliisipäällikkö Ellen Katrine Hætta vahvistaa, että poliisin turvallisuuspalvelun uhka-arvio tukee näitä väitteitä.

Vakoiluoperaatiot ovat ulottuneet paikkoihin kuten Alta ja Tromssa, missä agentit ovat yrittäneet soluttaa omiaan. Finnmarkin poliisin turvallisuuspalvelun johtaja Johan Roaldsnes ei suoraan vahvista eikä kiistä väitteitä, mutta hän ei myöskään ole halukas kommentoimaan asian laajuutta.

Roaldsnes viittaa siihen, että värväystä saatetaan tehdä sosiaalisessa mediassa, mikä ei ole yllätys, kun otetaan huomioon Venäjän aiempi toiminta vastaavissa tilanteissa. Venäläiset ovat osoittaneet taituruuttaan käyttää sosiaalista mediaa välineenä päästäkseen käsiksi tärkeisiin tietoihin ja solmiakseen yhteyksiä potentiaalisiin vakoilijoihin.

Norjan viranomaiset eivät ole sinisilmäisiä tämän suhteen. He tietävät, että Venäjä on pitkään ollut kiinnostunut Norjan infrastruktuurista, erityisesti sotilaallisista laitoksista, energiantuotannosta ja -toimituksesta. Jo vuonna 2017 turvallisuuspalvelun päällikkö varoitti Venäjän kiinnostuksesta Norjan puolustuskykyyn, valmiuksiin sekä sähkö- ja viestintäalaan.

NRK:n tiedot osoittavat myös sen, että Norjan poliisi seuraa tarkasti sitä, mitä tietoja julkaistaan esimerkiksi Google Mapsissa, sillä Venäjä voi käyttää näitä tietoja strategisesti omaksi edukseen. Tämä on jälleen yksi osoitus siitä, miten vakava turvallisuusuhka Venäjän toiminta voi muodostaa Norjalle.

On aika herätä todellisuuteen ja puolustaa kansallista turvallisuutta kaikin keinoin. Venäjän petollinen toiminta ei saa jäädä huomiotta, ja viranomaisten on ryhdyttävä tehokkaisiin toimenpiteisiin suojellakseen maan turvallisuutta ja kansalaisten etuja.

Lue myös:


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/28 16:05.13